Politika

“Nezadovoljne Nišlije” poslale poruke nezadovoljstva Vučiću

Iako se Nišlije nisu masovno odazvale akciji “Javno obraćanje Vučiću”,koju je na Trgu kralja Milana organizovalo udruženje građana “Nezadovoljne Nišlije”, premijeru su ipak poslate poruke da građani Niša imaju mnogo razloga za nezadovljstvo.

Protesni skup udruženja “Nezadovljne Nišlije” bio je zamišljen kao “javno obraćanje premijeru Vučiću” na kome su građani imali šansu da srpskom premijeru iznesu razloge svog nezadovljstva situacijom u Gradu i zemlji. Pravila u javnom obraćanju su precizno određena pre početka skupa: mišljenje se može reći, ali bez vulgarnosti i vređanja.

Prvi se porukom premijeru Srbije obratio Miloš Živković, jedan od osnivača “Nezadovoljnih Nišlija”:

“Rekli ste da neće više biti partijskog zapošljavanja, da ćete suzbiti korupciju i obećali podizanje nivoa domaće prizvodnje. Aktuelno i realno stanje u gradu je suprotno vašim obećanjima. Realno, naš grad socijalno i ekonomski tone sve dublje“, rekao je Živković.

nn2

On je premijeru poručio da obrati pažnju na nišku privredu i zamolio ga da je ne „leči“ stranim investitorima kojima daje subvencije od deset hiljada evra po radnom mestu, jer radnik na tom radnom mestu dobija minimalac od koga ne može da preživi.

„Ovom prilikom Vas molim da se bar neki dinar zadrži, ovde, u našem gradu. Ne dajemo više da baš svaki dinar odlazi u Beograd, pa da nam iz Beograda šaljete samo mrvice”, dodao je Živković.

Poruke su sa centralnog gradskog trga slali članovi udruženja „Nezadovljne Nišlije“, dok su okupljeni građani govore prekidali aplauzima, ali bez spremnosti da i sami učestvuju.

Najviše nezadovoljstva postoji zbog partijskog zapošljavanja, korupcije, kupljenih fakultetskih diploma, rada gradskih javno komunalnih preduzeća i loše ekonomske situacije.

nn

Inače, UG „Nezadovoljne Nišlije“ zvanično je registrovano pre dva meseca, mada se kao neformalna grupa prvu put oglasilo preko istoimene Facebook stranice pre nešto više od godinu dana i za kratko vreme steklo više hiljada pratilaca na toj društvenoj mreži.

Zvanično broji oko 150 članova, različite starosti i stepena obrazovanja, a jedini uslov da se bude njihov član je da osoba ne pripada ni jednoj političkoj stranci.

Protesni skup „Javno obraćanje Vučiću“ podržalo je i Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS) sa kojim „Nezadovljne Nišlije“ aktivno sarađuju od osnivanja i sa kojima su imali oko tridesetak zajedničkih akcija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com