Društvo

“Teslin vremeplov” oduševio Nišlije

Umetnička projekcija o životu i delu našeg velikog naučnika Nikole Tesle prikazivana je sinoć na Trgu kralja Milana. Slika je bila projektovana na lice zgrade koja se nalazi pored Galerije Srbija. Posle manjih tehničkih problema na početku, projekcija je bila ponavljana od 21 do 23 časa na oduševljenje nekoliko hiljada Nišlija koji su bili na glavnom gradskom trgu. Kamera na dronu koja je sve snimala bila je posebno interesantna postamtračima na trgu.

Ovaj multimedijalni projekat je deo obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle. On je kroz odličan ton i fenomenalnu sliku dočarao život našeg velikom naučnika. Ko su njegovo roditelji, kako je on učio i saznavao, šta je izumeo samo su deo onoga što je moglo da se vidi sinoć u Nišu.

Sinoćna projekcija „Teslinog vremeplova“ je tokom večeri u Nišu bila snimana kamerom na dronu što je dodatno zbunilo Nišlije. Taj snimak direktno je prenošen na 103. kanalu mts TV-a.

13474011 10201834431258582 212426910 n

Kao izraziti humanista, Tesla je posvetio svoj život napretku čovečanstva i unapređenju komunikacije na globalnom nivou. Obeležavanjem godišnjice njegovog rođenja jedinstvenim, umetničkim projektom, nastoji se da ide korak ispred vremena pa stoga digitalnim predstavama na otvorenom, na pravi način, želi da izrazi zahvalnost čoveku koji je svojim izumima zadužio čitav svet.

U stilu nenadmašnog vizionara Nikole Tesle, projekat predstavlja projekcije kao idealnu sintezu savremene tehnologije i umetnosti.

 „Teslin vremeplov“ u Nišu će biti prikazan i večeras u nedelju 19. i ponedeljak 20. juna, od 21 do 23 časa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com