Društvo

“Ljudska prava” u Nišu?

Najveću diskriminiciju u Srbiji trpe žene, zatim osobe sa invaliditetom kao i pripadnici romske nacionalne manjine. Žene i deca iz ovih ranjivih grupa često su izloženi višestrukoj diskriminaciji, pokazuju najnovija istraživanja. Ispred organizacije “Civil Rights Defenders” održana je ulična akcija „Da li smo naučili da volimo?“.

U centru grada polaznici škole o ljudskim pravima, razgovarali su sa građanima, kako bi se podigla svest o postojanju i smanjenu diskriminacije. Ovakvih akcija biće i ubuduće.

U centru Niša na platou ispred Tržnog centra “Kalča” održana je akcija “Da li smo naučili da volimo?”. Ova akcija najviše je zainteresovala mlađe polaznike, koji kažu da se na šasovima ne uči mnogo o diskriminaciji, dok stariji i iskusniji građani kažu da ne daju na sebe, i da ih život uči da ne dozvoljavaju da budu diskriminisani. Polaznici škole u organizaciji “Civil Rights Defenders”, razgovarali su sa građanima, kako bi svi bili svesni problema koji imamo kada su ljudska prava u pitanju.

Škola za mlade aktiviste “Civil Rights Defenders” organizuje se u Nišu i Beogradu, a pohađaju je mladi iz cele Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com