Društvo

Međunarodni sajam starih zanata

Gradska opština Pantelej tokom predstojećeg vikenda, od 13 do 16. maja organizuje Treći Međunarodni sajam starih zanata koji označava kontinuitet ostvarenih ciljeva i rezultata Projekta «Oživljavanje starih zanata u prekograničnom regionu», realizovanog sa bugarskim partnerima 2014.godine.

Projekat je imao za cilj da stvori povoljne uslove za oživljavanje starih zanata i uspostavi kontakte između zanatlija sa bugarske i srpske strane kao i da promoviše zanatske unikatne proizvode putem kataloga, inetrnet prezentacije i putem organizovanja otvorenog sajma kao javne manifestacije.

Projektom je uspostavljen temelj za dugoročnu esnafsku saradnju što potvrđuje i veliko interesovanje i dolazak brojnih učesnika iz Bugarske i regiona na ovaj Sajam.

Zvanično otvaranje Trećeg Međunarodnog sajma zanatstva zakazano je za subotu, 14. maja  u 11 časova u prostoru Kuće starih zanata u ul.Kosovke devojke 6/a, a tokom trodnevnog trajanja Sajma, 14, 15. i 16.maja učesnici će svoje zanatske proizvode izlagati na Trgu Kralja Milana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com