Izbori 2016

Manje od 20 odsto Nišlija glasalo do 14 sati

Do 14 sati na ponovljeno glasanje za narodne poslanike u republičkom parlamentu izašlo je oko 18 odsto birača, rekli su u Gradskoj izbornoj komisiji. Za sada glasanje protiče regularno i bez ikakvih nepravilnosti, dodaju.

“Za sada nemamo prijavljene neregularnosti tokom glasanja ni sa jednog biračkog mesta i nadamo se da će tako i ostati do zatvaranja birališta”, kažu u GIK-u.

Na 5 birališta u gradu pravo glasa ima 9.750 ljudi. U prvih 7 sati izašlo je tek nešto manje od 18 procenata glasača.

RIK je poništio republičke izbore zbog utvrđenih nepravilnosti na 15 biračkih mesta u Srbiji, od kojih su 5 u Nišu. Nišlije ponovo glasaju na biračkom mestu broj 4 u Medijani u OŠ „Dušan Radović“ i 28 na Paliluli u OŠ „Branko Miljković“. Na Panteleju se ponavlja glasanje na biralištima 13 i 16 u OŠ „Stefan Nemanja“ i 23 u OŠ „Karađorđe“ u Gornjem Matejevcu.

Kako su rekli u GIK-u, svi glasači su uredno obavešteni o ponovnom glasanju, dobili su poziv sa svim neophodim informacijama kako i gde mogu da ostvare svoje glasačko pravo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com