Izbori 2016

Ponavljanje izbora na 20 mesta najverovatnije u subotu

Izbori za odbornike u gradskoj skupštini ponavljaju se na biračkim mestima broj 16, 34 i 35 na gradskoj opštini Palilula. Na Panteleju na bojevima 9, 11, 12, 16, 23, 29, na Medijani na biračkim mestima 4, 11, 36, 40, 43 i 45, dok se na teritoriji Crvenog Krsta ponavljaju na mestima pod brojem 12, 19, 20 i 27. U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da će se glasanje najverovatnije ponoviti u subotu.

“Zakonski rok za ponavljanje glasanja je 7 dana, a zbog praznika ćemo se potruditi da bude u subotu. U toku dana očekujemo informacije sa republičkog i opštinskog nivoa, da bi smo znali da li će građani ponovo glasati i na ovim nivoima ili samo za odbornike u gradskom parlamentu”, rekla je predsednica GIK-a Jelena Žarić Kovačević.

Na ovim biračkim mestima uglavnom je bilo više listića nego što je glasača na spiskovima, dodje.

“To je ozbiljna neregularnost. Verovatno ćemo mi morati da formirano nove biračke odbore”, rekla je predsednica GIK-a.

Na osnovu podataka sa 154 izborna mesta, ne računajući 20 na kojima se ponavlja glasanje, SNS je osvojio 30 mandata, koalicijia “Niš, moj grad” 8, isto toliko pripalo je i SPS-JS, pokret “Dosta je bilo” ima 6 mandata, radikali 5, DSS-Dveri 3 i Ruska stranka 1 mandat u gradskoj skupštini.

U gradskoj opštini Crveni Krst SNS je osvojio 14 mandata, “Niš, moj grad” 2 mandata koliko imaju i SPS – JS kao i radikali, “Iskreno za Niš” Momira Stojanovića ima 1 mandat, rekli su u opštinskoj izbornoj komisiji.

Na osnovu preliminarnih rezultata za odbornike Skupštine GO Medijana sa 100% obrađenih biračkih mesta najveći broj mandanta osvojila je SNS -11. Pet mandata osvojila je koalicija “Niš, moj grad”, lista “Dosta je bilo – Saša Radulović” ima četiri mandata. I SPS-JS dobila je četiri odbornička mesta. Cenzus su prešli i radikali koji su dobili dva mandata, i Dveri-DSS jedan madat, saopštili su u opštinskoj izbornoj komisiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com