Društvo

Malim koracima do velikih dela

U okviru aktivnosti Eko škole OŠ „Branko Miljković“, Niš, proteklu nedelju obeležila je akcija „Malim koracima do velikih dela“ povodom obeležavanja Dana planete Zemlje. Akciju su organizovali učenici odeljenja III/4 pod rukovodstvom učiteljice Suzane Veljković, čišćenjem školskog dvorišta od otpada, sađenjem tuja i izvođenjem ekološke predstave “Znamo da čovek može sve, samo ako hoće i veruje”.

“S obzirom da su kao odeljenjski kolektiv inicijatori zdrave životne sredine i priključivanju naše škole programu Eko škole Srbije, smatrali smo da od nas treba i da započnu ovakve akcije. Ličnim primerom ukazali smo na važnost širenja svesti o zdravoj životnoj sredini. Veći deo dana učenici borave u školi ili školskom dvorištu, a da bi taj boravak bio prijatniji neophodno je da prostor učinimo čistijim i bezbednijim za igru i rad učenicima. Nadamo se da će naš primer slediti i učenici drugih odeljenja na prvom mestu pravilnim odlaganjem otpada, a zatim i petnaestominutnim volonterskim radom nakon završetka velikog odmora. Razlozi koji su nas motivisali su mnogobrojni: stiču se nova znanja i veštine, neko koga volimo od ovoga ima koristi, pruža se dobar primer ostalima, postaje se aktivan i koristan član tima, stiču se nova iskustva, pruža međusobna pomoć i saradnja”, kaže učiteljica Suzana Veljković za Niške Vesti.

Pored aktivnosti obeležavanja značajnih eko datuma predviđenih projektom VIP mobile, u toku su aktivnosti sakupljanja i pravilnog odlaganja upotrebljene tetra-pak ambalaže, pod pokroviteljstvom kompanije Tetra Pak Production, čiju aktivnost u okviru projekta prati i kreativni konkurs- izrada dela od upotrebljene tetra-pak ambalaže, kao i sakupljanje tekstila i predaja na reciklažu preduzeću za tretman neopasnog otpada D.O.O. „PINTER-ODPLAST“.

“Mi smo krenuli malim koracima do velikih dela. A Vi?“, pita Suzana Veljković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com