Društvo

Sledite svoje SNOVE: Niška BAJKA na Malti (FOTO)

Dvadesetpetogodišnja Mirjana Perić i njen tri godine stariji momak Mladen Koković iz Niša, odlučili su da svoju budućnost grade u inostranstvu. Pre pet meseci napustili su Niš i obreli se na Malti. Kažu da je sve lako kada slediš svoje snove i uz sebe imaš ljubav svog života.

Mirjana kaže da je oduvek imala san da živi u inostranstvu, ali njena porodica nije želela ni imala prilike da napusti Srbiju.

Sa Mladenom se zabavljala dve i po godine kada su odlučili da odu iz Niša.

U nepoznato.

Prvobitno im je plan bio da odu u Norvešku, ali za tu zemlju nisu imali dovoljno podataka za dobijanje radnih viza, a na Malti su već imali prijatelje koji su ih uputili u procedure i prikupljanje papirologije.

Tako je odluka pala – idu na Maltu.

“U početku su se roditelji protivili, brinuli su kako ćemo se snaći i sve ono o čemu svaki roditelj brine, ali kada su videli da smo čvrsto odlučili, poželeli su nam sreću i uspeh”, kaže mlada Nišlijka.

Dodaje da je u početu bilo teško. Dok nisu našli posao i stan, boravili su kod prijatelja koji su im i pomogli oko radnih dozvola.

“Bavili smo se svačim. Ja sam održavala kancelarije, čuvala decu, a sada radim u restoranu. Mladen je u početku radio kao električar, obezbeđenje u noćnom klubu petkom i vikendom. Sada radi u hotelu, u spa centru kao terapeut i maser”, opisuje Mirjana pet meseci života na Malti.

Kaže i da se se dosta radi, od jutra do večeri.

“Ustajemo u 7 sati da bismo zajedno popili prvu jutarnju kafu i malo pričali, a na posao polazimo zajedno u 8. Mladen radi od 8 i 30 i njegovo radno mesto je u blizini, a ja putujem do posla. Dolazim kući oko 16 sati, kuvam ručak, završavam kućne poslove, Mladen se vraća oo 19 i 30. Uveče šetamo, treniramo ili idemo u nabavku. Ako smo previše umorni od radnog dana, jednostavno – odmaramo”, ovako opisuje njihov radni dan.

U sedmici imaju i po dva slobodna dana, koje koriste da obilazak udaljenijih mesta na ostrvu, odmor i druženje sa prijateljima. Dovoljno za sreću.

Na pitanje da li bi se vratili u Niš, Mirjana odgovora:

“U Niš ćemo se vratiti, ali samo na odmor. Volim Niš, ali sebe volim više”.

A na pitanje da li ima neki savet za svoje mlade sugrađane, kaže:

“Savetujem svim mladima u Nišu da naprave sebi cilj u životu i bez obzira na oklonosti idu sa upornošcu ka cilju. Nekada je korak lak kao pero, a nekada težak kao olovo, zato je najbitnije imati nekog ko ce te podržavati u svemu, kao sto ja imam”, kaže uz osmeh.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com