Sport

FK Radnički: Neki misle da se utakmice rešavaju VAN TERENA

Utakmica 35. kola Superlige Srbije između Vojvodine i Radničkog koja je odigrana u subotu, 13. maja u Novom Sadu, a završila se nerešnim rezultatom, uzburkala je mnoge strasti. Naime, kladionice su na pobedu Radničkog stavile kvotu 1,6, dok je na trijumf Vojvodine kvota bila 5,5, na osnovu čega su počele da se šire razne glasine, koje iz Radničkog odlučno demantuju. Nišlijama predstoje dve važne utakmice, a u slučaju pobede izboriće put u Evropu.

Sve je počelo nekoliko dana pred duel Radničkog i Vojvodine kada je Mirko Poledica na svom Tviter profilu napisao da se “nešto dešava”, s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita u utakmici između Vojvodine i Radničkog prednost dali Nišlijama, iako se meč igra u Novom Sadu.

Iz uprave kluba su tada pozvali sve kladionice da sa svojih lista izbace Radnički, kako “zlonamernici poput Mirka Poledece ne bi na ovaj način pokušavali da sabotiraju put ka Evropi”.

Iz niškog fudbalskog kluba su poslali saopštenje, koje prenosimo u celini:

“FK „Radnički” je juče bio brutalno napadnut i optužen za brojne izmišljene i fabrikovane afere. Nakon jučerašnje utakmice nameće se pitanje u čijoj kuhinji je sve to osmišljeno.

Sada je očigledno da je sve bilo urađeno kako bi se dala prednost favorizovanim fudbalskim klubovima, pošto do bodova ne mogu da dođu fer igrom na terenu. Simptomatično je da su na kraju mediji poverovali u laž i munjevito preneli neproverenu informaciju koju su plasirali „lažni sindikalci” i samoprozvani borci za pravdu. FK „Radnički” pita, kome je u interesu da se u javnosti igra sa poštenjem i čašću svih zaposlenih u našem kolektivu.

I sada, kao i nekoliko puta ranije se pokazalo da je u Srbiji najlakše napadati ljude koji rade i trude se da ostvare što bolje rezultate. Takođe, po ko zna koji put, plasiraju se optužbe koje nemaju pokriće, a bez ikakvih posledica po onima koji blate naš klub.

Zanima nas, da li ćemo sada, umesto neosnovanih optužbi dobiti izvinjenje, kojei te kako zaslužujemo.

Lažnim optužbama izvršen je ogroman pritisak na nas, koji se povećava iz dana u dan,kako se približava kraj prvenstva. Ovako nešto je nedopustivo, i Radnički će insitirati da se otkriju oni koji stoje iza ovoga. Nadamo se da su sada zadovoljni svi ti takozvani dušebrižnici srpskog fudbala, koji su nesportskim ponašanjem unizili sport.

Nažalost negativni komentari i konstantni napadi na FK „Radnički” odrazili su se na utakmicu. Očigledno je da su te krajnje manipulacije ostavile traga na fudbalere koji nisu mogli da izdrže psihološki pritisak, tako da nisu uspeli da dođu do pobede na terenu.

Uprava niškog kluba uporno pokušava da središte svega usmeri na teren, da kvalitet dokaže tokom 90. minuta čiste igre, ali drugi ne žele fer plej. Drugi misle da se utakmice rešavaju van terena i van intervala između dva sudijska zvižduka.”

Da podsetimo, sledeću utakmicu Radnički igra u sredu 17. maja sa Partizanom na Čairu, a gostuje Zvezdi 21. maja u Beogradu, što je ujedno i zadnje kolo Superlige Srbije. Od ishoda ovih utakmica zavisi ko će biti šampion, ukoliko Partizan izgubi od Radničkog, može da izgubi i titulu. Na tabeli trenutno vodi FK Partizan sa 52 boda, tri više od Zvezde, dok pobede u ovim utakmicama Nišlije vode u Evropu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com