Kultura

Dirigent Zoran Andrić: Novogodišnji koncert biće za pamćenje

Tradicionalni Novogodišnji koncert održaće se 10. januara u Domu vojske u 20 sati, a pošto je ove godine i jubilej, 20 godina od prvog koncerta, dirigent Zoran Andrić najavljuje “događaj za pamćenje” uz Omladinsku filharmonju “Naisus” i tri vodeća tenora današnjice.

Jubilarni, 20. Novogodišnji koncert bečkih valcera i operskih arija i ove godine održava se u sali Doma vojske. Nosioci programa su, osim Omladinske filharmonije “Naisus” i tenori Marko Fruzoni, argentinac Pablo Karaman i Alesandro Fantoni. Specijalni gost na koncertu biće Dunja Tinauer, sopran iz Slovenije.

“Jubilarni koncert zaslužuje da ima ovako velika imena. Osim Marka Fruzonija, koji je bio naš gost prošle godine, ostali solisti nikada nisu nastupali u Srbiji. Koncert će biti za pamćenje, jer će publika moći da čuje tri zaista velika tenora današnjice. Čak ni Beograd 27. decembra za njihov Novogodišnji koncert, nije imao ovako velika imena”, rekao je Niškim Vestima, maestro Zoran Andrić.

of1

Andrić podvlači da će ovogodišnji koncert biti jedinstvena prilika da Nišlije uživo čuju tenore koji imaju svetsku slavu:

“ Kada kažem da su vodeći tenori, znači da su među deset najboljih na svetu. Domingo i Kareras ne nastupaju često zbog starosti, a Pavaroti je umro, tako da sada dolaze mladi. Sva trojica, Fruzoni, Karaman i Fantoni su vrsni umetnici koji koncertiraju širom sveta,“ rekao je dirigent.

Omladinska filharmonija “Naisus” može se zvati i sprskom, jer je čine mladi muzičari od Subotice do Leskovca, iz osamnaest gradova Srbije.

“Publici će biti prezentiran koncert na najvišem profesionalnom nivou, iako su u pitanju mladi. Za samo pet godina postojanja osvojili smo dve zlatne medalje i četvrto mesto u svetu. Mislim da to dovoljno govori o kvalitetu koji ta mlada deca mogu da pruže”, kazao je osnivač i dirigent Omladinske filharmonije “Naisus”, Zoran Andrić.

of 2

Karte za koncert su u prodaji i mogu se kupiti pored kafea “Tramvaj” u Obrenovićevoj ulici, u knjižari “Nušić”, od 9 do 21 sat i u muzičkoj prodavnici “Happy house” svakog radnog dana od 16 sati. Cena karata je 800 i 1000 dinara.

Pokrovitelj Novogodišnjeg koncerta je grad Niš, a generalni sponzori kompanija “Jugorosgas” i holding “Energorojekt”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com