Društvo

Dok traje sudski proces za mito, “lete” prijave za mobing

Nekada škola sa čak 33 odeljenja, u septembru ove godine brojaće tek 15, poslednjih godina ovu školu potresaju skandali. Prošle godine uhapšena direktorka Ljiljana Ćosić koja je na toj poziciji već deceniju i po, čeka glavni pretes za zloupotrebu službenog položaja, ovih dana kako nezvanično saznaju Niške Vesti jedan od profesora ove škole podneo je Prijavu za mobing od strane iste direktorke.

Ne želeći da komentariše ovaj slučaj načelnik niške školske uprave dodaje.

Taj predmet je na sudu, a za nas su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. Za sada nemamo informaciju dokle je stiglo to suđenje, kada bude presuda znaćemo i postupati po presudi”, kaže za Niške Vesti Dragan Gejo, načelnik ove uprave.

Iz Višeg javnog tužilaštva potvrđuju da je predmet u toku.

Podnet je optužbeni predlog za krivično delo primanje mita, zakazan je glavni pretres i već je održano nekoliko na kojima se ispituju svedoci”, kaže za Niške Vesti Vladimir Stanojević, PR ovog tužilaštva.

Na pitanje da li je načelniku školske uprave poznato da je jedan od profesorao prijavio mobing, i da se u novinarskim krugovima već ta priča čula, Gejo odgovara.

“Možda ste i dobro čuli, ali mi sa tim nemamo ništa. Probleme tog tipa rešava i istražuje Republička i opštinksa prosvetna inspekcija, Školska uprava nema ništa sa tim”, završava on.

Da podsetimo, septembra lane niška policija uhapsila je direktorku Građevinske škole “Neimar” Ljiljanu Ćosić prilikom primopredaje novca koji je navodno tražila od bivše nastavnice kako bi joj omogućila primanje otpremnine.

Niška policija je tada saopštila da je ova direktorka 2. septembra 2015. godine najpre donela rešenje o otkazu ugovora na osnovu kog zaposlena ne bi mogla da ostvari pravo na otpremninu za odlazak u penziju, a potom za donošenje novog rešenja, kojim bi ostvarila to pravo, od nje tražila 20.000 dinara. Sumnja se i da je Ćosićeva, kažu u policiji, 4. septembra promenila prethodno rešenje, pod istim brojem i datumom, i novo predala penzionisanoj nastavnici, uz napomenu da joj novac dostavi čim primi platu. Policija je direktorku uhapsila prilikom primopredaje novca.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com