DruštvoKultura

Vukosavljević u Nišu: Grad dobija koncertnu dvoranu?

Niš bi, kroz 4, 5 godina, mogao da dobije dvoranu u kojoj bi bi se održavali koncerti, predstave, izložbe, najavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. Država bi podržala izgradnju ovakvog prostora, izjavio je on.

Foto: Niške Vesti

Za regionalni kulturni centar, kako je Vukosavljević opisao grad na Nišavi, država bi bila odlučna da izdvoji novac za ovakav prostor. Na ovaj način bi bio rešen i problem galerijskog prostora, koji gradu nedostaje, a ovu dvoranu koristio bi i Simfonijski orkestar. 

Koncertna dvorana imala bi između 1000 i 1200 mesta i prostirala bi se na nekoliko hiljada kvadrata, naveo je Vukosavljević.

Osim muzičke dvorane, ministar je najavio i stabilnije finansiranje tradicionalnih, kultunih manifestacija u Nišu, kao što su Nišvil i Filmski susreti.

Ministarstvo kulture i informisanja već pruža podršku tim tradicionalnim manifestacijama i ona će rasti u skladu sa rastom njihovog kvaliteta“, dodao je on.

Prilikom posete Nišu najavio je i da će se Strategija razvoja kulture uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.


Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com