Ekonomija

Grad Niš će dobiti najsvremeniju koncertnu dvoranu

Konkurs za idejno rešenje nove koncertne dvorane u Nišu je raspsian i okončan i to je, prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, prvi korak na putu da Niš dobije najsavremeniju koncertnu dvoranu o kojoj se već godinama govori, što glasnije što tiše. Bulatović dodaje da se trenutno radi na dobijanju građavinske dozvole i ekproprijaciji zemljišta, dok je idejni projekat završen.

„Koncertna dvorana će biti na Bulevaru Nemanjića gde je bila garaža Niš-ekspresa, u delu prema parku Sveti Sava“, objašnjava gradonačelnik Niša Darko Bulatović. „Proketom je predviđeno da zadovolji najviše standarde sličnih dvorana pri čemu se u prvi plan misli na akustičnost. Planirano da je ima 2.000 mesta, a u samoj zgradi bi se nalazilo još nekoliko manjih scena kao i hotel-restoran za goste“.

Javna nabavka za izgradnju dvorane bila bi raspisana već iduće godine.

„Dvorana bi bila sva u staklu jer bi to bio dominantan materijal, a posetioci bi imali pogled iz dvorane na sve delove grada“, dodaje gradonačelnik Niša. „Pored same dvorane je planirana i izgradnja parkinga tako da posetioci mogu da ostave svoje sutomobile dok se nalaze u dvorani“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com