Društvo

Važna saradnja školstva i lokalne samouprave

Srednja medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“ iz Niša bila je domaćin sastanka Aktiva direktora 30 medicinskih škola iz Srbije. Na poziv direktora niške Medicinske škole skupu je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na čijoj teritoriji se i nalazi ova srednja škola i sa kojom opština ima odličnu saradnju.

 

Otvarajući skup prvi čovek najveće niške opštine naglasio je da Gradska opština Medijana ima čitav niz aktivnosti posvećenih deci i mladima kako edukativnog tako i zabavnog karaktera. Kao posebno značajnu predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao pronatalitetnu politiku koju opština vodi i za šta je dobila i nagradu Udruženja „Tri plus“ Ponosna kolevka.

 

Pomoćniku ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandru Pajiću predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić poklonio je Hristov monogram, a direktoru Srednje medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ Miroslavu Saviću zahvalnicu za dosadašnju uspešnu saradnju škole i opštine.

Savić je naglasio važnost saradnje lokalne samouprave i školstva, i posebno naglasio izuzetnu podršku koju ova škola dobija od Gradske opštine Medijana.

Ovaj skup bio je prilika da se razmene iskustva u korišćenju elektronskih dnevnika, implementaciji maturskih ispita, finansiranju ustanova i drugim oblastima rada.

Sastanku su prisustvovali i direktori 30-ak medicinskih škola iz cele Srbije, kao i predstavnici Nacionalnog prosvetnog saveta, Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Saveta za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com