Društvo

Predsednik Gradske opštine Medijana ugostio dame specifičnih zanimanja

Ruše predrasude i zidaju zgrade

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u Gradskoj opštini Medijana tradicionalno je organizovan prijem za pripadnice lepšeg pola, koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima.

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik, predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, damama je izrazio iskreno poštovanje na hrabrosti da preuzmu dužnosti, koje su bile rezervisane isključivo za muškarce, čime su pokazale da su ravnoravne sa kolegama.

„Ovaj praznik, prilika je za zahvalnost svim ženama na svakodnevnom doprinosu, radu, trudu, energiji koju ulažu, odgovornosti, ozbiljnosti i posvećenosti“, rekao je predsednik Kocić i dodao da, su one temelj porodice i društva i da ih svojom ljubavlju i požrtvovanim radom, čine boljima.

Čast da budu gošće Gradske opštine Medijana i razbiju predrasude o “muškim” zanimanjima imale su predstavnice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnica Sekcije za saobraćajne poslove Niš – Infrastrukture železnice Srbije, kompanije Nifon, vlasnica građevinske firme, dama, koja vozi autobus i dame, sa interesantnim hobijima, kao što je mehanika, tetu umetnost, dizanje tegova.

Gošća predsednika opštine bila je i kapetan Jovana Maksimović, doktorica medicine, Treće brigade Vojske Srbije, koja kaže da je posao koji obavlja u kolektivu, gde su prisutni samo muškarci, težak, ali ujedno lep i human. Među gošćama predsednika Kocića bila je oficir Policijske stanice Medijana, Aleksandra Đokić, koja je ovom prilikom, istakla izuzetno dobru saradnju, koju Policijska ispostava Medijana ima sa Gradskom opštinom Medijana.

Jelena Tanasković, otpravnica vozova železničke stanice Niš, još jedna je dama, koja je prisutvovala prijemu, kao i Ivana Stojičić, koja već 14 godina radi kao vozač autobusa i voli svoj posao, jer joj je svaki dan drugačiji, ističući da putnici imaju mnogo veće poverenje u ženu vozača, kao i da uživaju u njenoj vožnji; Stana Branković, menadžer je kontorl centra i već 15 godina radi u firmi Nifon security, u kojoj je na početku bilo 5, a sada 30 zaposlenih žena. Ona kaže da je odgovornost velika, ali da je posao veoma zanimljiv.

Među damama, koje su posetile Gradsku opštinu Medijana, bile su i Vaska Vasić, vlasnica je građevinske firme Koleriko, poznata u čitavom regionu, kao ekspert za popravku krovova, krečenje, gletovanje, čai i za postavljanje keramike i Milica Ilić, nekadašnja evropska prvakinja u dizanju tegova i više puta državna prvakinja, kojoj su osim ljubavi prema motorima, koje vozi od svoje 14.godine i mehanici, hobi i građevinski radovi i tatu umetnost.

Gošće najveće niške opštine zahvalile su predsedniku Kociću na dočeku i na poštovanju, koje im je ovom prilikom izrazio, sa željom da u buduće, ovakvih susreta biti više.

Povodom praznika, predsednik Gradske opštine Medijana, damama je uručio prigodne poklone i naglasio da bi više pažnje lepšem polu trebalo posvećivati svakodnevno, ali da je ovaj praznik jedan od načina, da se ukaže na neophodnost većeg poštovanja njihovog rada, skrene pažnja da obavljajući ozbiljne, odgovorne i teške poslove, pokazuju da žene mogu sve.

Foto: Gradska opština Medijana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ma nema greške, Vasku Vasić za Gradonačelnicu, ona je nešto sagradila i pomogla ljudima, iza ove sadašnje samo pustoš. Jedino ti zameramo što se pojavljuješ kod ovakvih bezličnih ljudi, koji porodilištu u fazi raspadanja poklanjaju umetničke slike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com