KulturaZdravlje

Umetnost kao doprinos ozdravljenju

Holandski umetnici, članovi “Zid teatra” iz Amsterdama, inače ovogodišnji učesnici Nišvil džez festivala, ulepšali su jedno popodne najmlađim pacijentima Univerzitetskog kliničkog centra Niš, izvođenjem dela svoje predtsave „Naša odiseja“.

Nasmejana dečija lica , aplauz sa prozora i bar na kratko zaboravljena bolest zbog koje su na nekoj dečijih klinika, tako je izgledao susret holandskih umetnika i pacijenata dečijih klinika Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Iako ne govore istim jezikom, umetnost i pozitivna energija srušile su tu barijeru.

„Mi možemo da napravimo najlepšu umetnost i najlepše stvari ali ako to ne dođe do svih ljudi, to ništa ne znači. Imajmo na umu da „umetnost leči“ i ako ovo naše današnje izvođenje može bar malo da doprinese ozdravljenju ove dece, mi smo najsrećniji i misija je ostvarena“, rekla je Кarolina Spajić direktorka holandskog Zid teatra.

Ovaj događaj, kojije Nišvil Festival organizovao i poklonio najmlađim pacijentima UКC Niš,ujedno je bio i najava ovogodišnjeg festivala.

U ovom momentu dečije klinike UКC Niš, zbrinjavaju preko 40 dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com