DruštvoZdravlje i zdrav život

UKC Niš formira banku krvi

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dr Zoran Perišić najavio je formiranje banke krvi u toj zdravstvenoj ustanovi, uz pojašnjenje da je u ovom trenutku jedan od velikih problema u Srbiji davalaštvo krvi.

 

„Transfuzione službe nemaju dovoljno jedinica krvi i vrlo često imamo situacije da ne možemo da najtežim hirurškim pacijentima pomognemo na adekvatan način. Organizovaćemo transfuzionu službu u okviru banke krvi na najbolji mogući način“, istakao je Perišić.

On je kazao da će se raditi na podizanju svesti o značaju dobrovoljnog davalaštva krv i dodao da je svest naših gradjana uvek bila na veoma visokom nivou.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. A STA JE SA TRANSFUZIJOM NIS I “ GOSPODJOM“ DR VESNOM KNEZEVIC DIREKTORKOM NA PAPIRU.SNS JE DOVEDE A SAD FORMIRA ISTU SLUZBU U KC. RAZUMEH DA NEKONTAKTIRATE. RASULO U RUKOVODSTVU ,RADNICIMA SVAKA CAST.

  2. Sta je bilo sa krivicnim prijavama protiv vd direktorke transfuzije? Sta je bilo sa kontrolom DRI i milionskoj zloubotrebi para? Sta se desava u toj zdravstvenoj ustanovi? Da li je moguće Vd dierktorka u vd stanju 8 godina ? Ko je u Upravnom odboru Zavoda i koliko im se plaća? CIRKUS TRAJE I DALJE

  3. U UO te ustanove je pored direktora u vd stanju koji je za ginisa 8 godina,takodje i UO.Penzionerka u UO svih ovih godina prima mesecno 32000 dinara za jedan sastanak od 10 minuta u toku godine,i tako 8 godina vec masna primanja.Sramota i bruka za ministarstvo sto tolerise kriminal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com