Društvo

Udruženi pokret slobodnih stanara „ukrasio“ ulaz ispred Gradske kuće, gradonačelniku poklonili bukvar

Udruženi pokret slobodnih stanara je u ponedeljak uveče tokom protesta ispred Gradske kuće u Nišu uručio simboličan poklon gradonačelniku – bukvar.

Protest, foto: UPSS

Ironiji ovde nije bilo kraja, već su Stanari u znak negodovanja i svečano otvorili fabriku na mestu gde su, kako sami kažu, “prošle godine postavili kamen temeljac“.

„Fabrika isred Gradske kuće zaposliće oko 4000 ljudi za koje očekujemo subvenciju od 10.000 evra po jednom radnom mestu“,  kaže Saša Kostić, predsednik UPSS.

Kako su ranije najavili, UPSS će održati ukupno četiri protesta do 3. marta. Njima su se pridružli predstavnici policijskog, vojnog, i sindikata Sloga kao i CHF. Sinoć je bio održan drugi protest, a sledeći je najavljen za sredu, 1. marta.

Razlog za proteste su, kako ističu, neisplaćene radničke zarade, uništavanje JKP „Gorica“, štetno „poslovanje“ javnih preduzeća, nepoštovanja zakonskih obaveza prema korisnicima daljinskog grejanja, nepoštovanje zahteva građana za praznom stolicom u javnom sektoru i isplata zarada u vojsci i policiji u suprotnosti sa zakonom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com