DruštvoHronika

Prekršajni sud u Nišu odlučuje o 60 zahteva učesnika protesta i 20 zahteva policije

Prekršajnom sudu u Nišu stiglo je 60 zahteva gradjana za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koje im je uručila policija zbog, kako je navedeno u tim nalozima, kretanja kolovozom tokom ekoloških protesta u suprotnosti sa Zakonom o saobraćaju, izjavio je predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišela Markovića.

Tom sudu, dodao je Marković, dostavljeno je i 20 zahteva Policijske uprave Niš za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradjana koji su učestvovali u organizaciji skupova koji nisu bili najavljeni i zbog blokade saobraćajnica.

Foto: B.Lj.

“Od 60 zahteva za sudsko odlučivanje koji su nam do sada stigli, 44 su podneli stanovnici Aleksinca, a 16 je stiglo od Nišlija”, izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima, sudijama su prosledjeni nalozi i u toku je njihova provera.

“Ukoliko su u redu pokreće se postupak, zovu se okrivljeni i traži se dokazi od policije. Ukoliko su nepotpuni traži se da ih policija dopuni”, kazao je Marković.

On je podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predvidja kaznu od 100.000 do 150.000 dinara. Među gradjanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković i profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović. Prekršajni nalozi su uručeni i predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke Djordju Stankoviću. Medju Aleksinčanima koji su učestvovali u ekološkim protestima ima i onih koji su dobili po dva prekršajna naloga, za oba dana protesta, i 4. i 11. decembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com