Društvo

UČIONICA iz snova

Prehrambeno-hemijska škola u Nišu niže nagrade u poslednje vreme. Najnovija, koju je dobila, je na neki način grupna. Dobili su je, naime, svi oni profesori i učenici koji već duži period Kabinet za engleski jezik uređuju i preuređuju po svom ukusu – u skladu sa prilikama i povodom.

Naime, na konkursu – “Učionica iz snova”, koji je raspisala kompanija “Tarkett” za najlepše uređenu učionicu u Srbiji, Prehrambeno hemijska škola je u nekoliko stotina prijavljenih, ušla u uži izbor i konačno svrstana  u red tri najlepše učionice u Srbiji..

“Rado smo se odazvali ovom konkursu, nadajući se nagradi. U našoj školi su mnoge učionice lepo uređene, jer se nastavnici zajedno sa učenicima trude da oplemene prostor za rad, kako bi nastavni proces bio što efikasniji. Posebno se izdvaja kabinet za engleski jezik, koji je na ovom konkursu poneo epitet – najlepši”, kažu.

Danijela Janković i Jelena Ilić, nastavnice engleskog jezika, najviše su doprinele da učionica dobije nagradu. Naravno i učenici koji su svojom kreativnosću i idejama, ali i izdvojenim vremenom posle nastave, učestvovali u uređenju učionice – kaže Nina Živadinović, PR Prehrambeno hemijske škole.

Pomenute profesorke engleskog jezika kažu da sve to nije bilo nimalo teško. Naši učenici su uvek zainteresovani da tako nešto rade. Puni su novih ideja, mi im malo pripomognemo da ih realizuju, ali je njihova želja da, pored redovnih predmeta nauče i nešto novo, zaista fascinantna. Već smo se dogovorili da sledeće godine formiramo Sekciju kreativnih veština na kojoj bi deca učila nešto sasvim drugo, nevezano za školu i na kojoj bi mogli da ispolje sve ono kreativno, sto čuči u njima. Shvatili smo da njih zaista zanima da oplemene prostor u kojem rade i da uživaju u onome što su sami napravili – obrazlaže nam sa oduševljenjem profesorka Jelena Ilić.

Marija Cvetanović  i  Anđela Stoiljković, učenice koje su bile deo ovog tima,  kažu da im je ovakav način rada najveće zadovoljstvo. Njihova učionica je uvek različita, pričaju nam. U zavisnosti od dana koji se obeležava ili povoda zbog kojeg se ona preuređuje…Noc veštica, Dan zaljubljenih, Dan zaštite životne sredine……

Lepo je kada se trud i zalaganje dece u vanastavnim aktivnostima vrednuje na ovakav, ili bilo koji drugi nacin. Zato što je to deci dodatni motiv za novo angažovanje na,  za njih, korisnim stvarima. Usput i nauče nešto novo, druže se međusobno i zajedno se raduju uspesima.

Ako kažemo da je ovo put vraćanja nekim starim vrednostima, možda će nam zameriti oni koji su okrenuti novim tendencijama i pravcima u vaspitanju i obrazovanju. Ipak, ne možemo a da ne primetimo, da ovakav način rada nije samo vraćanje starih vrednosti, već i način da se škola oplemeni i da joj se vrati duša, koju je u međuvremenu izgubila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com