Društvo

Veliki uspeh učenika Hemijsko-prehrambene škole na republičkim takmičenjima

Na dva republička takmičenja, u Požarevcu i Kruševcu, učenici niške Hemijsko- prehrambene škole bili su među najboljima. Ivan Zdravković je zvanični vicešampion u pekarstvu, a Julija Cvetković dobila je drugu nagradu kao tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju.

Predstavnici Prehrambeno – hemijske škole iz Niša i učesnici 20. republičkog takmičenja učenika srednjih stručnih škola u oblasti proizvodnje i prerade hrane, održanog od 25. do 27. marta  u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu , bili su  Ivan Zdravković i  njegov mentor profesorka Nevenka Nikolić.

Ivanov slavski kolač

U obrazovnom profilu pekar, Ivan Zdravković je u konkurenciji 24 škole, dobio drugo mesto i zvanični je vicešampion Srbije u pekarstvu.

Na Republičkom takmičenju srednjih stručnih škola iz Opšte i neorganske hemije i Hemijske tehnologije, održanom u Кruševcu od 8. do 10. aprila u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  učenica Prehrambeno – hemijske škole,  Julija Cvetković, 1/2, obrazovni profil tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju – osvojila je drugo mesto.

Mentor ove učenice bila je profesorka Vesna Jović-

13 Julija Cvetković i Vesna Jović

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com