Društvo

Da niške učionice zasijaju punim sjajem pomažu projekti i roditelji (VIDEO)

Nekada je nova savremena informatička učionica u niškoj Osnovnoj školi Car Konstantin bila samo želja i cilj projekta Zajednici-zajedno, već naredne školske godine upravo jedna takva biće na usluzi učenicima i nastavnicima ove škole koja ima veliki broj učenika koji postižu fantastične rezulate kako na opštinskim tako i na republičkim takmičenjima iz mnogih predmeta.

Bilo je potrebno da se spoje NIS Novi Sad, Grad Niš i ova uspešna niška škola da planovi danas postanu realnost. Nova učionica donosi nove mogućnosti, sve zahvaljujući projektu Zajednici – zajedno, kaže za NIške Vesti Gordana Milošević, direktorka OŠ Car Konstantin Niš.

Mnoge škole u Nišu nemaju sredstava da sami održavaju zgrade. Preko raznih projekata uspevaju da poprave pod, instalacije ili nešto što do tada nisu mogli. Ovakva pomoć bitna je svim školama, jer nikome ne ostaje novca ni za najosnovnije potrebe.

Profesori ove škole sigurni su da će nova učionica doprineti boljem uspehu učenika. Biće lakše raditi sa njima, dok će školski prostor biti udobniji.

Jedan od talentovanih učenika ove škole Dimitrije Atansaković, učenik 6. razreda svoju školu proslavio je brojnim nagradama na takmičenjima širom Srbije. Upravo on zadovoljan je novom učionicom i misli da će ona značiti puno njegovim školskim drugovima.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com