Hronika

Ubici 40 godina zatvora za ubistvo i otmicu devojke

Miodrag Karalić (58) iz Kruševca, koji je 5. decembra 2016. godine iz bezobzirne osvete ubio bivšu devojku Gordanu Josifović (44), koju je oteo zajedno sa njenim momkom Milunom Kostićem (53), osuđen je maksimalnom kaznom od 40 godina zatvora zbog teškog ubistva, otmice i nezakonitog posedovanja oružja, odlučio je Viši sud u Nišu.

Karalić je zločin izvršio iz patološke ljubomore pošto ga je četiri meseca pre toga Josifovićeva sa kojom je bio u vezi osam godina ostavila, i započela nov život sa Milunom Kostićem sa kojim je nameravala da se preseli u Austriju.

Rodbina pokojne Gordane u suzama je saslušala izricanje presude u Višem sudu u Nišu, vraćajući se još jednom na nemili događaj.

„Pravda je zadovoljena, a mi ćemo večno žaliti za Gordanom“, prokomentarisao je kratko za „Novosti“ njen brat Goran Đorđević.

Čitava drama je počela je tog kobnog decembra oko 16 sati, ispred tehničkog pregleda u kojem je Gordana radila. Karalić je ušao u Milunov auto i preteći pištoljem sa zadnjeg sedišta, naredio mu da pozove Gordanu da izađe sa posla.

Kada je ona izašla i sela u auto na mesto suvozača, uz pretnju pištoljem, zahtevao od Miluna Kostića da startuje vozilo i krene, započevši verbalnu raspravu sa Gordanom.

Zahtevao je od nje da raskine vezu sa Kostićem, udario je i ispalio hitac koji je Josifovićevu ranio u prst ruke i natkolenicu.

U Bradarcu kraj Aleksinca Gordanu je izveo iz automobila pored puta, prislonio joj pištolj na obraz i pucao, a potom ispalio i drugi hitac u teme nanevši joj povrede od kojih je preminula na licu mesta.

Posle hladnokrvnog ubistva, naredio je Kostiću da vozi dalje. Telo ubijene je pronađeno 6. decembra oko 11.45 sati nakon čega je krenula potera za ubicom. Karalić koji je do 9. decembra 2016. bio u bekstvu, uhvaćen je na Novom Beogradu.

Više puta raskidala zbog nasilja

Prema izjavi na sudu,majke ubijene Josifovićke Nade Đorđević, njena ćerka je živela sa Karalićem oko osma godina ali ga je napustila zbog nasilja.

-Kada ga je prvi put napustila i došla kući bila je pretučena pa je podnela prijavu policiji. Posle trećeg odlaska nije više htela da se vraća, rekla je majka.

Odustali od gonjenja Kostića

U završnici sudskog procesa, tužilaštvo je odustalo od optužbe protiv Miluna Kostića, koji se prvobitno takođe sumnjičio za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela jer je, navodno, nakon ubistva pomogao Karaliću da ne bude otkriven. Tokom glavnog pretresa utvrđeno je da nema Kostićeve krivice pa je tužilaštvo odustalo od optužbe protiv njega.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com