Društvo

U pripremi Omladinski centar: Za mlade će upotreba centra biti besplatna

Najvažniji projekat Kancelarije za mlade u Nišu u ovoj godini biće otvaranje Omladinskog centra u zgradi nekadašnjeg Učiteljskog doma, rekao je Lazar Petrović iz te Kancelarije.

Petrović je za agenciju Beta istakao je da su sredstva za rekonstrukciju odobrena i uskoro se očekuje završetak projektne dokumentacije.

Omladinski centar, dodao je Petrović, biće mesto okupljanja mladih, potpuno prilagođeno njihovim potrebama.

Učiteljski dom; Foto: Niške Vesti

„Radi se o prostoru nekadašnjeg učiteljskog doma koji će biti potpuno rekonstruisan i adaptiran potrebama za mlade gde će mladi imati najrazličitije sadržaje u ponudi. Imaćemo ogromnu salu za konferencije, salu za sve vrste projekata koje mladi žele da sprovode. Tu neće biti naknade, biće besplatna upotreba za mlade. Ono predivno dvorište koje se se nije videlo od Učiteljskog doma dobiće potpuno novo svetlo i sve prostorije u tom domu biće nove, adaptirane“.

Petrović je rekao da nišku Kancelariju za mlade u ovoj godini očekuje, pored ostalog, i izrada Lokalnog akcionog plana i Strategije za mlade. Novac za izradu tih dokumenata dobijena su putem konkursa koji je raspisalo Ministartvo turizma i omladine.

„Ta Strategija za mlade će služiti kao jasna vodilja i našem nevladinom sektoru i onome što su ciljevi grada u ostvarivanju omladinske politike. Zbog toga nam je izuzetno značajno da Strategija i Lokalni akcioni plan budu gotovi, a to očekujemo već početkom godine“

Prema Petrovićevim rečima, Kancelarija za mlade u Nišu će i ove godine realizovati konkurs posredstvom koga će udruženja mladih dobiti sredstva za realizaciju svojih projekata. Prošle godine, dodao je on, za tu namenu iz budžeta grada bilo je izdvojeno pet miliona dinara.

Kancelarija za mlade će i ove godine, kazao je Petrović, učestvovati u realizaciji programa studentske stručne prakse u kome je prošle godine učestvovalo više od 100 mladih.

„Najznačajnija aktivnost kancelarije za mlade u prošloj godini i ono na šta smo najviše ponosni je studentska stručna praksa koju smo organizovali u službama gradske uprave, u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje nam je pružilo, uz Gradsku upravu i kabinet gradonačelnice, svu potrebnu logističku i tehničku pomoć“

Petrović je rekao da su vrata Kancelarije za mlade otvorena svakodnevno i svi mladi koji žele mogu da dođu da daju svoje predloge za unapređenje položaja mladih, ali i da iznesu svoje probleme.

Foto: Niške Vesti/arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com