Hronika

Tužilaštvo iz Niša neće komentarisati pisanje medija o slučaju otmice devojčice

Imajući u vidu sadržinu pojedinih novinskih tekstova, vezano za krivični postupak koji je pokrenut protiv okr. Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da neće posebno komentarisati način na koji mediji izveštavaju javnost, s ciljem izbegavanja sekundarne viktimizacije maloletne oštećene.

Sa druge strane Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom detalja izjava osumnjičenog N. J. koji su osvanuli na naslovnim stranama dva tabloida, potvrdili su za Istinomer iz ove institucije.

Slede provere da li ima elemenata, kako kažu, za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti.

Jezivi detalji otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša objavljeni su na naslovnim stranama “Srpskog telegrafa” i “Informera”. Ministarstvo kulture i informisanja je oštro reagovalo, podnelo je prekršajne prijave i obratili su se i Republičkom javnom tužilaštvu. Na pitanja Istinomera o eventualnoj daljoj reakciji, stigao je odgovor iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

“Na Vaš zahtev od 9. januara, obaveštavamo Vas da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet povodom detalja izjave osumnjičenog Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju devojčice M. K. koji su objavljeni u pisanoj štampi, te će preduzeti radnje u cilju utvrđivanja da li su se u radnjama bilo kog lica stekli elementi nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navode iz tužilaštva.

Povodom naslovnih strana pojedinih tabloida, koji su prešli sve granice pristojnosti u vezi sa otmicom maloletne devojčice, reagovalo je Ministarstvo kulture i informisanja i najavilo da će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti a očekujemo i brzu i odlučnu reakciju Javnog tužilaštva..

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com