Hronika

Uhapšeno troje zbog pranja novca

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila tri osobe osumnjičene za pranje novca, saopšteno je danas. 

Uhapšeni su N.Č. (43), odgovorno lice privrednog društva iz Beograda, S.T. (65) iz okoline Raške i B.P. (49) iz tog mesta, dok će zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo prijava biti podneta protiv 53-godišnjeg odgovornog lica privrednog subjekta iz Leskovca – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

S.T. je osumnjičen da je tokom jula prošle godine, podstrekavao pedesettrogodišnjaka da sačini fiktivnu fakturu da je privrednom društvu iz Beograda prodao prehrambenu robu, na osnovu koje je, kako se sumnja, N.Č. uplatio 400.000 dinara na račun privrednog društva iz Leskovca.

“Potom je pedesettrogodišnjak, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa S.T., uplatio 399.000 dinara na račun B.P., koji je novac podigao i 384.000 dinara predao na ruke S.T., dok je 15.000 zadržao za sebe”, piše u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com