Društvo

Turnir u streličarstvu na viteškom festivalu u Nišu

U okviru viteškog festivala “Zaštitnici tvrđave” koji će ovog leta biti održan u Nišu, u organizaciji udruženja “Zmajeva griva”, biće održan i turnir u streličarstvu, koji će po svim svojim aspektima biti specifičan i zanimljiv.

Trodnevno druženje za niškim i vitezovima iz svih krajeva sveta biće održano od 8. do 10. juna, što će predstavljati priliku da se svi znatiželjni sugrađani najpre upoznaju sa načinom života ovih oklopnih heroja, a potom i da svojim učešćem u mnogobrojnim aktivnostima osete i na svojoj koži kako to izgleda.

Jedna od tih mnogobrojnih aktivnosti jeste turnir u streličarstvu.

Sam turnir biće organizovan u 3 etape. Prva etapa rezevisana je za gađanje u fiksne mete sa malim preprekama. Druga etapa biće gađanje u pokretne mete dok će poslednja biti gađanje u metu sa konja koji će se sve vreme kretati.

Svi zainteresovani koji poseduju srednjevekovni luk i strelu mogu se prijaviti za takmičenje, prijava će biti potpuno besplatna. Turnir će podržati udruženje “ZOO Planet” koje će dati konje na korišćenje a članovi ovog udruženja potrudiće se da sve protekne u najboljem redu dok takmičari realizuju svoju treću etapu.

Vredne nagrade očekuju one koji se budu pokazali kao najveštiji strelci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com