Sport

Tuča igrača na fudbalskoj utakmici Novoselca i Sloge, publika nije učestvovala u incidentu

Na fudbalskoj utakmici Druge Niške Lige između Novoselca i FK Sloge, koja se odigrala u Novom Selu, došlo je do tuče između dva igrača, ali u incidentu nije učestvovala publika, rekao je Niškim Vestima predsednik Sportskog Udruženja Novoselac mp Marko Pujović.

On je istakao da su utakmicu uredno prijavili policiji, a prisutno je bilo i licencirano obezbećenje.

„Poštovane su sve epidemiološke mere, vozilo za hitnu medicinsku pomoć je bilo prisutno, uradili smo sve da utakmica bude organizovana onako kako se od nas kao domaćina zahtevalo“ rekao je Pujović.

Utakmica je od samog početka bila čvrsta, borbena sa puno startova i šansi za postizanje golova na obe strane.

„Posle od jednog u nizu preoštrog starta odbrambenog igrača Sloge1948 nad našim napadačem došlo je do verbalnog konflikta između dvojice fudbalera koji nije ličio da će prerasti u incident. Dok je trajao taj verbalni konflikt našeg napadača i odbrambenog igrača Sloge 1948, prišao je drugi odbrambeni igrač gostujućeg tima i obim rukama odgurnuo našeg igrača, na šta ovaj nije uzvratio. Nakon tog odgurkivanja negde sa sredine terena pritrčao je naš drugi igrač i udario odbrambenog igrača Sloge 1948, nakon čega je nastala tuča domaćih i gostujućih fudbalera“, objašnjava Pujović incident koji se dogodio.

Dodaje da su nakon toga svi koji su bili upisani u protokol i domaće i gostujuće ekipe uleteli u teren da spreče veći incident.

„Pošto je bilo veoma hladno i kišovito vreme naši rezervni igrači su bili u svojim jaknama, a neki i u donjim delovima trenerki, tako da publike nije bilo na terenu, što stoji i u izveštaju službenih lica na utakmici. Nakon smirivanja strasti gostujućoj ekipi je bilo predloženo da se utakmica nastavi,čak smo dali predlog da se i publika udalji, da bi oni nakon kraćeg konsultovanja odbili pod obrazloženjem da nisu bezbedni iako su tu bili pripadnici policije“, kazao je predsednik Udruženja Novoselac i dodao da ovaj klub iskreno žali što se ovaj događaj desio.

Konačan rasplet ovog događaja biće poznat nakon odluke disciplinske komisije FSN.

„Smatramo da ne postoji razlog da kao Кlub budemo kažnjeni, sem samih vinovnika ovog događaja sa obe strane. Ukoliko budemo nekim vidom kažnjeni, oštećeni, smatraćemo da je disciplinska komisija FSN podlegla pritiscima, lažnim informacijama i čaršijskim pričama, pa ćemo tražiti pravdu ka višim organima u fudbalskoj hijerarhiji pa čak i do FSS“, rekao je Pujović.

I Više tužilaštvo u Nišu je potvrdilo da je tuča izbila između dvojice igrača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

2 Komentara

  1. Koja komedija od beton ligu… Ceo grad bruji kako Novoselac izgubio nameštenu utakmicu jer im navijači uleteli na teren i „tepli“ ove iz Malču.
    Treba se ugasi fudbal u Srbiji čim se i beton liga namešta… smeške žive.

    1. poznajem pola ekipe iz malce, svi kazu da je publika uletela i da je izbila masovna tuce, jednom igracu slomili skocni zglob. toliko o tome

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com