Sport

Novo Selo ponovo dobilo fudbalski klub

Nakon 18 godina, Novo Selo je ponovo dobilo fudbalski klub. “Novoselac MP” će morati da krene od početka, ali se osnivači nadaju da će ubrzo da vrate ovaj klub tamo gde mu je i mesto, gde se ranije takmičio, a to je viši ring u srpskom fudbalu.

Osnivač i predsednik Upravnog odbora sportskog udruženja “Novoselac MP” Marko Pujović kazao je Niškim Vestima da su na terenu u ovom niškom naselju ranije gostovali gotovo svi timovi jugoistočne Srbije. Danas nije takav slučaj. Teren je prazan, ruiniran, a lopta se na njemu dugo nije zakotrljala.

“Teren se nalazi na parceli u vlasništvu JP Srbijavode i Vodoprivrednog preduzeća Morava. Razgovarali smo sa njima i u toku je procedura rešavanja statusa. Nadamo se pozitivnom ishodu za obe strane, kako bi seniorski tim imao adekvatne uslove za trening i da bi od jeseni mogao da krene i sa takmičenjima”, rekao je Pujović.

Foto: privatna arhiva

Osnivanje kluba obradovalo je igrače iz ovog dela Niša, pa će upravo oni biti ti koji će vratiti “Novoselac” u život. Dok se ne reši pitanje terena u samom Novom Selu,  Savet građana Mramora i Uprava kluba “Mladost” Lalinac omogućili su novoformiranom klubu da koristi za treninge njihove fudbalske terene.

“Teren u Novom Selu je trenutno u katastrofalnom stanju. Tu se skupljaju narkomani, vandali koji su polomili prozore, poskidali vrata… Zidovi su oštećeni, kablovi skinuti, oko terena je deponija. Trenutno se sve dešava tamo, samo ne ono za šta su ga meštani napravili još osamdesetih godina, za sport, decu, mlade… Osnivanjem kluba to želimo da zaustavimo. Da vratimo decu sportu i na sportske terene”, istakao je Pujović.

Foto: privatna arhiva

Osnivač kluba kaže da se bude rešio status fudbalskog terena, oni su voljni da očiste deponiju, naprave park za decu, zasade drveće… Mi im želimo puno uspeha u toj nameri, ali i u budućim sportskim takmičenjima.

Foto: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com