Sport

„Novoselac“ u strahu da će ostati bez terena. Grad na toj parceli planira da gradi Kvantašku pijacu

Nakon što je posle više od 20 godina naselje 9. Maj dobilo fudbalski teren, a Fudbalski klub „Novoselac“ iz tog naselja se vratio posle dve godine na fudbalsku mapu, stiglo je razočarenje za ovaj klub, jer Grad na toj parceli planira da gradi Kvantašku pijacu. Iz Grada sa druge strane poručuju da im nije cilj da ugase Fudbalski klub, da se radi o republičkom zemljištu i da će kada do toga dođe sigurno naći adekvatno rešenje da svi budu zadovoljni.

Fudbalnski klub „Novoselac“ se već u prvoj godini plasirao u viši rang. Ove godine su zauzeli drugo mesto u prvoj gradskoj ligi sa tri boda zaostatka za vodećom ekipom. Namera im je da se i ove godine plasiraju za stepenik više i budu članovi zonskog stepena takmičenja.

Foto: FK Novoselac

„Mnogo novca, truda i energije smo uložili u sanaciju i adaptaciju objekta i svlačionica. Taj teren se tu nalazi više od 40 godina i mi drugi prostor za sport i rekreaciju nemamo. Nismo protiv izgradnje pijace, to je dobro za celo naselje, ali smatramo da na toj parceli ima mesta i za naš teren i za Kvantašku pijacu“, rekao je predsednik ovog kluba Marko Pujović.

Ističu da do sada nisu naišli na razumevanje gradske vlasti. Poručuju da žele da sednu sa gradskim čelnicima i da nađu rešenje da obe strane budu zadovoljne. Sa druge strane, i iz Grada poručuju da su spremni na kompromis i poručuju da sigurno „Novoselac“ neće ostati bez terena.

Foto: FK Novoselac

„Nama nije cilj da nešto što je dobro, što ima veze sa sportom i rekreacijom gasimo. Kada dođe vreme za to naći ćemo neko rešenje, već tražimo zamenski teren. To zemljište nije gradsko, već je u vlasništvu Republike Srbije“, pojašnjava gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković.

Foto: FK Novoselac

Ovaj niški klub osim seniorske ekipe ima i mlađe kategorije sa oko pedesetoro dece. Prema Pujovićevim rečima, do sada je sve išlo po planu, dok nisu čuli da grad planira da parcelu na kojem trenira „Novoselac“ pretvori u Kvantašku pijacu. Kažu da su se obratili i Ministarstvu sporta, a uputili su dopis i predsedniku Srbije i nadaju se brzim odgovorima.

Foto: FK Novoselac

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka bude igradjena kvantaška pijaca preko puta metroa neka bude igralište na istom mestu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com