Društvo

Treća besplatna muzička radionica, predavač Ana Stanić

Svi koji žele da saznaju nešto više o muzičkoj produkciji, pevanju i komponovanju   pesama moći će to da učine na muzičkoj radionici koju će, 20.septembra od 17 sati u “Carpe Diem coctail garden-u” održati Ana Stanić.

Kako navode iz udruženja “Štek House”, učesnici će moći da čuju, pitaju i razgovaraju sa ovom svestranom umetnicom na temu njenih muzičkih početaka, pevanja, komponovanja i položaja pop muzike i muzičara u Srbiji.

Ana Stanić je pevačica, kompozitor i diplomirani filmski i televizijski producent, rođena 8. decembra 1975. godine u Nišu. Svoje muzičko obrazovanje započela je u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Beogradu, odsek violina. Još tada je komponovala minijature na violini, kao i muziku na tekstove stranih hitova, a već sa 12 godina je napravila pesmu koju ce kasnije otpevati na svom prvom solo albumu pod nazivom “Javi se”. Po završetku muzičke škole primljena je u veliki hor „Krsmanac“ i tu peva kao mecosopran naredne dve godine. U tom periodu kreće na časove solo pevanja kod tenora Milojka Pajevića u muzičkoj školi „Vojislav Vučković“. Sa 18 godina, postaje član dueta Mobi Dik i u naredne četiri godine komponuje neke od najvećih hitova ovog sastava. Prvi solo album Ana objavljuje 1998. godine. Osim svojih pesama, komponuje i muziku za reklame, dečije pozorišne predstave i druge izvođače.

Paralelno sa početkom svoje muzičke karijere, 1994. upisuje Fakultet dramskih umetnosti, odsek za Filmsku i TV produkciju. Nakon završene četvrte godine studija producira film Srdana Golubovića „Apsolutnih sto“, kao i nekoliko zapaženih reklama. Takođe kao producent je radila na svojih 7 studijskih albuma, video spotovima i većim nastupima među kojima je  i televizijski unplugged koncert; zatim 2019. godine autorski koncert u CZK „Vlada Divljan“ sa simfonijskim orkestrom ansambla Binički, bendom, horom Glasne žice i bubnjarima predvođenim Dragoljubom Đuričićem.

Članica je Saveta autora u SOKOJ-u, Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, Ambasador je organizacije Dance4Life za borbu protiv AIDS-a, kao i Mreže organizacija za decu Srbije (MODS).

Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada za pevačicu, album i spot godine. PGP joj je dodelio nagradu za specijalan doprinos u pop muzici, a Magazin Story dodelio joj je 2010. godine nagradu “Najinsprativniji potez” za njenu humanitarnu aktivnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com