DruštvoHronika

Borba za već kupljene stanove na Somborskom bulevaru. U najavi protest

Zbog duga investitora, stanari zgrade na Somborskom bulevaru strahuju da bi mogli da ostanu bez krova nad glavom. Najavljuju protest za petak 10. jula u 10 časova, jer imaju saznanje da će u to vreme izvršitelj ponovo pokušati da izvrši popis njihovih stanova, na ime naplate duga.

 

Reč je o 24 stana koje su stanari kupili i otplatili u celosti još prošle godine. Imaju, kažu, uredno overene kupoprodajne ugovore, kao i zabeležbu u katastru nepokretnosti da su kupci stanova. Problem je što zbog dugovanja investitora zgrada još nema upotrebnu dozvolu, pa ni stanari još ne mogu da ostvare pravo svojine nad ovim nepokretnostima.

“Investitor Suzan Nikolić, koji je izgradio zgradu je upao u finansijske probleme. Zgradu nije završio i nije dobio upotrebnu dozvolu, a neki izvođači radova kojima duguje su ga tužili i sada nama izvršitelji dolaze na vrata da popisuju i oduzmu nam stanove”, kažu stanari zgrade.

 

Stanari su pravnim putem pokušali da reše problem. Podneli su prigovor trećeg lica, ali je taj prigovor odbijen.

“Prethodni izvršitelj se posle uvida u našu dokumentaciju povukao iz postupka. Sada dolazi drugi da naplati dug. I njemu smo uputili prigovor, međutim umesto odgovora dobili smo najavu da će doći u petak da popisuje stanove. Ako bude išao do kraja, prodaće ih na licitaciji ko zna kome, a mi ćemo završiti na ulici. A niko ne postavlja pitanje odgovornosti notara koji su nama overavali dokumentaciju. Ovo je rasulo”, ističu stanari.

 

Prvi pokušaj popisa stanova osujećen je 25. juna ove godine, jer je objekat bio zaključan. Stanari kažu da su rešeni da isto urade i ovaj put, bez obzira što imaju najavu da će izvršitelj doći sa policijskom pratnjom.

“Mirnim protestom pokušaćemo da odbranimo ono što nam pripada. Druge nam nema”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com