Kultura

Svetlana Bojković: Nagrada „Pavle Vuisić“ je nagrada za pola veka mog radnog staža

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Pavle Vuisić“, glumica Svetlana Bojković, kaže da joj nagrada za životno delo znači, ali da tek namerava da radi i da je to, pre svega nagrada za radni staž od pola veka. Iz Finske se vratila novembra prošle godine i već ime dve nove pozorišne uloge, a priprema i jednu tv seriju.

„Jeste ovo nagrda za životno delo, ali se nadam da ću i dalje raditi, ako me zdravlje i kondicija posluže, ali se ipak dosta godina nakupilo, skoro pola veka. Dovoljan je to staž za životno delo“, kaže uz osmeh nagrađena glumica.

Svetlana Bojković se udajom za ambasadora Srbije u Finskoj, Slavka Kruljevića, 2012. godine preselila u Helsinki i prestala da gumi.

Na pitanje da li je lepše biti glumica ili „ambasadorka“ uz osmeh kaže „glumica“.

„Ipak sam osetila potrebu da se malo odmorim, da posvetim malo više vremena sebi, razmišljanju, čitanju sa kojim sam, nažalost, uvek u deficitu. Ja sam strastven čitač. Tako da mi je prijao boravak u Finskoj“, dodala je.

Bračni par se iz Finske vratio novembra prošle godine, a već u februaru je Svetlana dobila nove uloge.

„U „Ričardu Trećem“ u Narodnom pozorištu, a odmah zatim su počele probe u „Ateljeu“. Predstava je izašla u junu, bila je to novosadska premijera komada „Moja ti“. Tako da imam dve nove predstave na repertoaru, a treba da snimam i neku seriju“, najavila je.

Ceca Bojković je najveću popularnost stekla ulogama u tv serijama Siniše Pavića „Bolji život“, „Srećni ljudi“ i „Porodično blago“.

Kaže da su joj sve tri uloge drage, ali ipak:

„Emilija Popadić, mada mi je jako draga i Antonija, medicinska sestra. Tu sam se jako lepo zabavljala (smeh). Ako moram kažem koja je najsličnija meni, onda je to Emilija Popadić“.

Svetlana Ceca Bojković završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, 1970. godine. Ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu, na televiziji i filmu. 1978. godine dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli za ulogu Mike u socijalnoj drami „Pas koji je voleo vozove“, a prva je i dobitnica prestižne glumačke nagrade „Žanka Stokić“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com