Merošina

Štab za vanredne situacije doneo nove mere

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o uvođenju novih preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Usled naglog povećanja broja zaraženih sa teriorije opštine Merošina, a na preporuku Kriznog štaba Vlade, opštinski štab zabranio je okupljanja više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru, uz obaveznu primenu mera zaštite. Ugostiteljski objekti mogu biti otvoreni do 20 sati.

Naređeno je odlaganje  održavanja svečanosti, sportskih i drugih manifestacija.

Najveći broj novozaraženih su radnici okolnih fabrika ili njihovi ukućani, trenutno se u preventivnoj izolaciji nalazi preko 40 osoba, ovakve mere imaju za cilj da se što pre stane na put širenju zaraze i da se u najskorije vratimo noramalnom životu, saznajemo iz Štaba.

Podsetimo, Krizni štab Vlade Republike Srbije, dao je preporuku da se u Merošini donesu nove mere u zaštiti od kovida, jer je veliki broj radnika firmi koje su označene kao žarišta upravo sa teritorije naše opštine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com