Društvo

SRAMOTA! “Ne znaju” da poprave?!

Ni posle deset dana od kada su Niške Vesti pisale o isključenom semaforu u Voždovoj ulici on i dalje ne radi. Očigledno nikoga nije briga koliko su nam i da li su nam deca bezbedna.

Semafori u Voždovoj ulici počeo je sa radom prošlog proleća, radio osam meseci, a onda sredinom decembra prošle godine svetlosna signalizacija je isključena.

Iz Sekretarijata za saobraćaj potvrdili su Niškim Vestima da je semafor isključila niška Distribucija. U našoj prvoj vesti upravo iz Distribucije tvrdili su da oni nisu isključili semafor. Naravno mnogi mediji istraživali su upravo ovu priču i došli do informacija koje objašnjavaju ovu situaciju.

U Direkciji za izgradnju koja je zadužena za nadzor tvrde  da su struju za ovaj semafor isključili radnici Distribucije zbog, kako je navedeno, „neovlašćene potrošnje“.

“Postojala je potvrda o periodičnom održavanju rekonstrukcije kolovoza Voždove i Prvomajske ulice i u okviru toga Zakonom je predviđeno da se može izvršiti semaforizacija raskrsnice. Distribucija je tvrdila da je to nelegalno, da bi na kraju dali priključak koji je plaćen blizu 30 hiljada dinara”, rekao je niškim medijima Siniša Mitković iz Direkcije.

Grad je plaćao račune za utrošenu struju, sve dok nije isključena struja na semaforu sredinom decembra. Tada je iz Distribucije rečeno Direkciji “krali ste struju  treba da platite, odnosno Grad treba da plati 120 hiljada za neovlašćenu potrošnju“.

U nastavku priče traje jurnjava za dokumentacijom između Distibucije, Direkcije za izgradnju i Sekretarijata za saobraćaj.

Jedni drugima prete krivičnim prijavama, lete optužbe sa svih strana, a semafor i dalje ne radi.

Da li je u pitanju nestručnost, partijsko prepucavanje, “stručno nadmudrivanje” ili samo revanšizam ostaje da nagađamo.

Ono što ne moramo da nagađamo jeste pitanje, da li niške javne službe mogu nešto da urade kako valja a da se oko toga ne podigne prašina a novinari opominju na odgovornost nadležnih.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com