Obrazovanje

Škola “Carica Jelena” dobila nove učionice

Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” u Nišu dobila je tri savremeno opremljene učionice sa interaktivnim tablama kako bi učenici lakše pratii nastavu, a svaki učenik dobio je i tablet. Sve to je rezultat saradnje škole sa kompanijom NIS u okviru projekta “Zajednici zajedno 2020”.

 

“Naš cilj je da svaka naša učionica bude uređena na ovakav način i da se učenici u njoj osećaju prijatno. Kada uče u atmosferi koja je za njih prijatna postizaće i bolje rezultate”, kaže direktor ove škole Miša Ljubenović i dodaje da je učionica sada ne samo funkcionalnija već i bezbednija za đake.

Dodaje da će ovakav ambijent biti podsticajan i za nastavnike.

Sredstva u iznosu od milion i po dinara za uređenje učionica obezbedila je kompanija NIS u okviru programa “Zajednici zajedno 2020”.

“Deo ovog projekta je i novi softver koji je škola dobila i koji učenje deci čini zanimljivijim”, dodaje Ljubenović.

U Školi “Carica Jelena” se, kao i u ostalim školama, deo nastave odvija onlajn zbog trenutne epidemiološke situacije, ali u školi ne kriju da sa nestrpljenjem očekuju da se situacija stabilizuje i učenici vrate u škoske klupe jer smatraju da neposredni rad sa decom ne može da zameni ništa.

Inače, u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” trenutno je 122 učenika od kojih je 64 učenika u osnovnoj, a 58 u srednjoj školi.

Projektom “Zajednici zajedno 2020” u Školi “Carica Jelena” unapređeno je izvođenja nastave za decu sa razvojnim problemima nabavkom laptop i tablet računara, interaktivnih tabli, specijalizovanih softvera, projektora, prilagođenog nameštaja, ali su uređene učionice izvođenjem molerskih, hidro-izolacionih i elektroradova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com