Zdravlje

Ulepšan prostor Dečije stomatologije

Zahvaljujući programu „Zajednici zajedno 2019“. prostor Dečije stomatologije niškog Doma zdravlja je ulepšan.Volonteri NIS-a su organizovali akciju kako bi poseta najmlađih Nišlija stomatologu bila što prijatnija. Članovi Кlub volontera su zanimljivim i slikovitim posterima oplemenili prostor ove medicinske ustanove, kojoj je NIS takođe donirao sredstva za nabavku dve stomatološke stolice.

 

“Drago mi je što radim u kompaniji koja mi je omogućila da budem deo tima Кluba volontera i što možemo da učinimo nešto bolje i lepše za Dom zdravlja u Nišu. Nadam se da će ova akcija biti motiv i drugim kolegama da se pridruže i učestvuju u volonterskim akcijama, jer naše malo nekome znači mnogo“, rekla je Marija Jovović, upravnica NIS-ovog Aero servisa u Nišu.

 

„Zahvaljujem se kompaniji NIS koja je donirala dve stomatološke stolice, oplemenila ovaj divan prostor na Odeljenju dečije preventivne stomatologije Doma zdravlja i obradovala svu decu Niša. Ova donacija umnogome će olakšati i unaprediti rad naših lekara i stručnog osoblja, ali u isto vreme doprineti da se naši najmlađi pacijenti osećaju prijatno u novom ambijentu“, izjavila je Jasmina Lapčević specijalista dečje preventivne stomatologije u Domu zdravlja Niš.

Osim nabavke savremene stomatološke opreme za Dom zdravlja u Nišu, NIS je prošle godine uložio ukupno pet miliona dinara u unapređenje uslova rada zdravstvenih institucija u kojima se leče najmlađi u Nišu. Donirala je sredstva i za nabavku dijagnostičkog oftamološkog aparata Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Niš, kao i za nabavku tri EКG aparata i tri inhalatora Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Niš-a.

Do sada je kroz NIS-ovo program „Zajednici zajedno“ podržano više od 950 projekata iz različitih oblasti vrednih 1,2 milijardi dinara. Samo u Nišu, kompanija je do sada uložila 65 miliona dinara i realizovala 73 projekta koji su unapredili život građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com