Obrazovanje

Škola “Bubanj”: Inkluzija na delu kroz predstavu „Alisa u Zemlji čuda“

Specijalna škola sa domom učenika “Bubanj” iz Niša objavila je na Jutjubu jednu svoju predstavu kako bi deci i odraslima, u momentima ograničenog kretanja, ulepšala dane kod kuće i podsetila ih na jako važne stvari.

“U trenucima društvene ograničenosti, namera nam je da podsetimo, i bar delimično, povedemo mišlju da smo svi isti u snu i na javi“, poručuju iz škole “Bubanj”.

Adaptaciju Kerolovog romana „Alisa u Zemlji čuda“ Specijalna škola „Bubanj“ premijerno je predstavila još marta 2018. godine na daskama Narodnog pozorišta u Nišu. Povod je bio obeležavanje 65 godina postojanja Specijalne škole sa domom učenika “Bubanj”.

Foto: YT prinskrin predstava škole “Bubanj”

“Predstavu su realizovali nastavnici i učenici škole, pri tom, angažujući mnoge profesionalce u određenim zanimanjima. Pomagali su nam ljudi iz Narodnog pozorišta, Pozorišta lutaka, jednog studija za animacije i mnogi drugi. To je inkluzivna predstava”, kaže za Niške Vesti nastavnik škole Predrag Milošević.

Milošević je jedan od desetoro zaposlenih škole “Bubanj” koji su aktivno učestvovali u realizaciji predstave. Na bini su balerine, Alisa je učenica iz susedne škole “Bubanjski heroji”, a nastupilo je još desetoro učenika Specijalne škole „Bubanj“, kao i njihova nastavnica muzičke kulture.

Foto: YT prinskrin predstava škole “Bubanj”

“U predstavi su učestvovala uglavnom naša deca sa oštećenjem sluha. Osobe oštećenog sluha mogu pokretom, gestom, mimikom da prikažu sve ono što sa sobom nosi jedna pozorišna predstava“, kaže Milošević.

Cilj ove predstave je da pre svega deca vide i osete inkluziju na delu jer je to ova predstava. Svi su zajedno uključeni – učestvuju i nastupaju. “Svi smo isti u snu i na javi” poručuje ova predstava, a vrlo brzo na Jutjub kanalu Specijalne škole „Bubanj“ postaviće još jednu predstavu “Lepotica i zver”.

Predstavu „Alisa u Zemlji čuda“ možete pogledati na ovom linku. To je 25 minuta magije u koju je uloženo puno truda.

Foto: YT prinskrin predstave škole “Bubanj”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com