Društvo

Učenici Specijalne škole “Bubanj” priredbom uz porodicu i prijatelje obeležili Savindan

Činu sečenja kolača prisustvovao je i niški vladika Arsenije

Đaci i profesori Specijlne škole sa domom učenika “Bubanj” obeležili su danas školsku slavu Sveti Savu.

Okupljeni roditelji i prijatelji škole mogli su da vide priredbu koju su pripremili učenici ove škole. Članice Kola srpskih sestara bile su tu da još jednom kao i ranije podrže profesore i zaposlene u ovoj školi i zahvale im na brizi i ljubavi koju pružaju ovoj deci.

Pored Vladike Arsenija, predsednika Skupštine Grada doc. dr Bobana Džunića, načelnika Nišavskog upravnog okruga Petra Babovića, predsednika opštine Merošina Saše Jovanovića, zamenice gradonačelnice Niša Dušice Davidović samom obeležavanju Savindana prisustvovali su brojni čalnovi porodica dece koja se školuju ovde.

Trenutno se u ovoj školi edukuje 164 učenika o kojima brine 75 nastavnika i nenastavnog osoblja. Učenici ove škole pored redovnih školskih aktivnosti, često imaju i vannastavne i sportske aktivnosti gde postižu odlične rezultate. 

Foto: Niške Vesti

Specijalna škola sa domom učenika „Bubanj” u Nišu je ustanova osnovana radi ostvarivanja obrazovnih i vaspitnih potreba dece i omladine oštećenog sluha. Razvojni put škole od 1953. godine, bio je težak. Tada je škola osnovana humanom akcijom Saveza gluvih Srbije uz pomoć opštinskih i republičkih organa. 1974. godine je škola preseljena u novi, savremeno opremljen objekat u naselju „Ledena stena”, koji zadovoljava sve kriterijume za kvalitetno i uspešno obavljanje delatnosti škole.

Foto: Niške Vesti/Vodeničarski

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com