Društvo

Paketići za učenike Specijalne škole “Bubanj” povodom Savindana

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić i Skupština Grada donirali su stotinak paketića učenicima u Specijalnoj školi sa domom učenika “Bubanj” koji su priredbom obeležili školsku slavu, Svetog Savu.

 

Foto: N.P.

„27. januar je dan kada obeležavamo prvom srpskog prosvetitelja i time smo održali ovu prikladnu svečanost, koju su naš učenici pripremili uz svesrdnu pomoć svojih nastavnika. Danas je pripremljeni hor i recitacije koji će svojim nastupom uveličati naše slavlje“, rekla je direktorka Specijalne škole, Marina Perić, koja je ujedno i čestitala slavu učenicima i roditeljima.

Predsednik Skupštine Grada, dr Boban Džunić kazao je da je zadatak Grada da tokom cele godine izmamljuje osmeh svih mališana.

Foto: N.P.

 

Foto: N.P.

„Danas je veliki pravoslavni praznik Sveti Sava, i za ovu dečicu je bitno to da je ovo i đačka slava. Moja sećanja naviru čak od 2012. godine kada sam dolazio ovde kao predsednik Gradske opštine Palilula i kada sa sam sa tadašnjim mališanima podelio radost u ovom danu i bilo mi je drago da vidim osmeh na njihovim licima. Naš zadatak je, ne samo u ovom danu, već i u toku cele godine, da izmamimo osmeh svih mališana. Posebno mi je drago da su ovi mališani danas priredili prigodan program. Skupština Grada je donirala stotinak paketića ovoj školi, oni će sve to podeliti međusobno, mlađim kategorijama“, ističe dr Džunić.

Specijalnu školu”Bubanj” pohađa dvesta učenika iz čitavog regiona južne Srbije.

Foto: J.M.

Školski dom raspolaže sa 22 sobe za smeštaj učenika, dve za smeštaj vaspitača, trpezarijom, kuhinjom, zdravstvenim blokom, sobom za zabavu i

Foto: N.P.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com