Kultura

Rođendan Akademskog hora SKC

Za svoj 45. rođendan Akademski hor Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu poklanja Nišlijama gala koncert, pod nazivom “Horovanje”.

Na rođendanskom gala koncertu, koji će biti održan u sredu 22. novembra u 19 sati, pored domaćina, u sali Oficirskog doma u Nišu nastupiće i hor Univerziteta Adam Mickievič  sa dirigentom prof. Kišištofom Šiđišom iz Poznanja u Poljskoj kao i Gudački orkestar Niškog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Fernanda Hil Estrade iz Ekvadora.

Akademski hor SKC kojim diriguje mr Zoran Stanisavljević, nakon rođendanskog koncerta u Nišu, dva dana kasnije 24. novembra predstaviće se beogradskoj publici u Velikoj sali SKC-a, sa početkom u 20 sati.

Predstavnike poljskog hora i dirigenta iz Ekvadora primila je članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski. Ona je ovom prilikom poručila da je koncert deo projekta koji će tek zaživeti i da je od izuzetnog značaja, ne samo za Akademski hor SKC-a i Univerzitet, već i za čitav Grad Niš. Očekuje da narednih godina koncerti ovog tipa traju i po nekoliko dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com