Promo

Rešite se gljivičnih infekcija noktiju – Dr Vais

Onihomikoza ili gljivična infekcija jednog ili više noktiju postoji kod 5% svetske populacije. Terapija može biti lokalna, sistemska ili kombinovana. Lokalna terapija podrazumeva atraumatsko (bezbolno) uklanjanje obolelog dela nokta do zdravog, kažu u Dr VAIS.

Izvodi se specijalnim podološkim instrumentima i aparatima apsolutno bezbolno i beskrvno. Nakon toga sledi uporna upotreba lokalnih antimikotika u toku više nedelja/ meseci.  Sistemska terapija je potrebna ukoliko je zahvaćeno više od 50% nokta.

Pacijenti sa onihomikozom se osećaju stigmatizirano, te lekarsku pomoć u početku traže zbog estetskih razloga. Gljivični nokti su izmenjene boje, zadebljali i trošni, što ima  uticaj na društveni i profesionalni život, te estetsku dimenziju ove bolesti ne treba zanemariti. Međutim ona je znatno više od estetskog problema. To postaje jasno pacijentima sa pojavom nelagode i bolova, sa otežanim sečenjem noktiju i teškim odabirom obuće.

Dugo trajanje bolesti, retkost spontanog izlečenja i mogućnost širenja na kožu, vlasište ili druge ljude takođe govori o ozbiljnosti ovog oboljenja. Poznavanje faktora rizika daje značajan doprinos prevenciji i sprečavanju recidiva onihomikoza. Prevencija onihomikoze ( pravilno pranje i sušenje stopala,  adekvatna obuća, lični pribor za higijenu ) i lečenje u ranoj fazi bolesti može sprečiti pojavu komplikacija, smanjiti prevalencu i dalje širenje, a pre svega uticati na kvalitet života.

Ovaj i sve druge tretmane možete zakazati na brojeve telefona 018/23-28-96 i 064/12-64-340.

 

Dr VAIS, tri decenije sa vama.

Dr VAIS, ime koje garantuje kvalitet!

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com