Društvo

Rekonstrukcije vrtića uskoro pri kraju?

Nakon što su gradski većnici Bojan Krstić i Miloš Milošević u pratnji direktorke predškolske ustanove „Pčelica“ obišli vrtiće „Crvenkapa“ i „Neven“ još uvek se ne zna kada će tačno rekonstrukcije biti završene, ali kažu da se očekuje uskoro.

Veliki problem za sada ima vrtić “Pinokio” gde trenutno borave deca iz vrtića “Crvenkapa” čiji se radovi uskoro privode kraju.

Naime, roditelj jednog od deteta požalio se našoj Redakciji kako su uslovi za decu loši i da je vrtić “Pinokio” trenutno “leglo prašine i prljavštine”.

“U tri prostorije koje poseduje “Pinokio” trenutno borave deca iz dva vrtića. Ja zaista nemam ništa protiv da naša deca budu zajedno, donekle to i jeste cilj, druženje sa ostalom decom, ali je zaista nezamislivo da deca od četiri i po godine provode vreme sa decom od šest i po godina. Nekoliko puta sam zatekla i decu kako sede u hodniku.” – priča nam naša sagovrnica, koja je želela da ostane anonimna.

“Problem bez problema” jeste u tome što deca i dalje ne znaju ko su im vaspitači jer je izmena vaspitača česta.

“Vaspitači se menjaju na bukvalno tri meseca, ja mislim da je za godinu dana promenjeno i do pet vaspitača. Verujte mi, doživela sam to da me vaspitačica pita ko je moje dete?!” – dodaje sagovrnica i kaže da je “Pinokio” možda i jedan od najneorganizovanijih vrtića u gradu.

Na žalost, drugu stranu nismo mogli da dobijemo. Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić nije se javljala na pozive našeg novinara, ali je razgovarala sa jednim od roditelja i dodala da nema potrebe za panikom i da će radovi biti završeni za dve nedelje.

Radovi u vrtiću „Crvenkapa“ se privode kraju. Rekonstruisan je krov, zamenjen je pod i prozori i vrata i uskoro će deca ponovo moći da borave u ovom vrtiću. Do kašnjenja u završetku radova došlo iz proceduralnih razloga, jer se prilikom raspisvanja tendera i odabira izvođača radova vodilo računa ne o brzini, već pre svega o kvalitetu radova koji su bili planirani.

U vrtiću “Neven” situacija je nešto bila bolja, jer je objekat bio delimično u lošem stanju, dok su pojedini delovi bili u upotrebi pa su ovaj objekta koristila i deca iz “Crvenkape”.

“Očekuje se da i tamo radovi budu uskoro privedeni kraju” – rekao je većnik Krstić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com