Sport

Radnički poražen u Beogradu

Gust i težak raspored na početku nove takmičarske sezone, ali i nedostatak nekoliko standardnih prvotimaca kao i trenera kraj aut linije uticao je na fudbalere Radničkog koji su u 2. kolu Superlige Srbije upisali poraz u meču protiv Crvene zvezde. Meč na “Rajku Mitiću” okončan je rezultatom 2:0.

Samo tri dana nakon teškog meča protiv Makabija koji je završen istim rezultatom kao i ovaj prvenstveni, fudbaleri Radničkog imali su zadatak da nadomeste odsustvo pojedinih igrača i pokušaju da osvoje makar bod u utakmici protiv crveno-belih. Ipak, to im nije pošlo za rukom pa su se u Niš vratili bez bodova.

U 9.minutu meča nakon kornera koji izvodi Meleg i makazica Nišlije Nikole Stojiljkovića, koji od ove sezone nosi dres Crvene zvezde, lopta dolazi do Milana Rodića koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Lopta je na putu do njega potkačila Bondarenka pa su sudije procenile da ovo nije ofsajd, a domaći dolaze do vođstva od 1:0, nakon što je Rodić poslao loptu ispod ruke golmana Živkovića.

Šansu da izjednači pred odlazak na odmor propustio je Mrkić, nakon dodavanja Saše Stojanovića. Njega je u tom naletu zaustavio Rodić pa je ova šansa ostala neiskorišćena.

U drugom poluvremenu pokušavali su gosti preko Stojanovića i Aksentijevića ali im je nedostajala završnica. Šanse za crveno-bele u ovom delu igre ređale su se preko Bena i Joveljića ali ni oni nisu bili uspešni u realizaciji.

Ipak, u nadoknadi vremena došli su domaći do novog gola, kada je u kaznenom prostoru Lazar Ranđelović s leđa srušio Gobeljića, a sudija Stojilković pokazao na belu tačku. Ben je bio siguran izvođač penala a time i stavio tačku na ovaj meč koji je završen rezultatom 2:0.

U narednom kolu Radnički očekuje meč protiv novajlije u ligi, vranjskog Dinama na čijem je čelu stručnog štaba nekadašnji trener Nišlija, Dragan Antić. Pre toga očekuje ih dosta važniji meč protiv izraelskog Makabija (četvrtak,2.avgust) u kojem će imati zadatak da nadoknade dva gola i pokušaju da izbore plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com