Kultura

Promocija zbirke priča BEZ “DRAGI MOJI” na Sajmu knjiga

U sklopu 54. Sajma knjiga u Nišu,u nedelju, 26. novembra sa početkom u 19 sati, biće održana promocija zbirke priča BEZ “DRAGI MOJI”, autorke Lidije Ćirić.

Zbirka priča BEZ “DRAGI MOJI” u izdanju Solaris Knjižara biće predstavljena niškoj publici na 54. Sajmu knjiga koji se u hali “Čair” održava od 22. do 29. novembra. Pored autorke na promociji će govoriti i Sandra Stanković novinar i TV voditelj. Moderator promocije biće Biljana Stanojević književnik, sekretar i menadžer u muzičkom centru Niš.

U novoj zbirci priča, zbirci veštih i nadasve sočnih i duhovitih provokacija, maske se skidaju, oružja polažu, a potpetice izuvaju.

U najboljoj tradiciji srpske pripovedačke proze onog specifičnog beogradskog stila, nastala je njena knjiga priča ispovedne intonacije Bez „Dragi moji“. Lidija Ćirić izvanredno uspešno oblikuje najsitnije pojedinosti iz života glavne junakinje, jedne socijalno reprezentativne mlade žene ubilačkog nadimka Kili, nesvakodnevne stanovnice Čubure, nepopravljive popravljivačice sveta, a koja je, u stvari, “pozerka i najveći zajebant” kako ženskog tako i muškog sveta” -kaže o zbirci Miloje Mlađenović pisac i književni kritičar.

Njene priče se ne udaljavaju od etičkog vrednovanja, ali je ono dato u ironičnoj verziji, što njenim pričama daje posebnu estetsku vrednost.

Dragana V. Todoreskov o zbirci kaže: “Autorka maher vanredne situacije , sveprisutna i sa svima i svačim upoznata, iznosi pred čitaoce ogoljene istine o ljubavi i seksu, o skandalima i aferama, o pijanstvima i kafanama, o ubistvima i samoubistvima, sahranama, maminim sinovima i prerano zadevojčenim tatinim mezimicama.”

Lidija Ćirić je srpski pisac multimedijalnog usmerenja. Do sada je objavila roman “Rekvijem za jedan dan”, knjigu pesama “Kabanica za suze”, poetski manifest “Prava Beograđanka” kao i desetak priča po književnim časopisima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com