Kultura

Promocija stripa “Tajna stare vodenice”

Strip se u svetu vodi kao „deveta umetnost“ i predstavlja priču sastavljenu od niza slika praćenu kratkim tekstom. Popularan i kod dece i kod odraslih s pravom je zauzeo mesto koje mu pripada u svetu umetnosti. 

Promocija stripa “Tajna stare vodenice” u organizaciji Niškog kulturnog centra održaće se u kafe – baru “Šerlok” (Dušanova 54, Niš) u ponedeljak, 8. maja od 18 sati.

“Čovek sa gvozdenom maskom pozvao je najmoćnijeg grofa Evrope kako bi mu otkrio tajnu svog poslednjeg proročanstva. Takođe, otkrio mu je i kako da ga spreči. Tada je počelo okupljanje nesvakidašnje družine, kao i potraga za legendarnih sedam mačeva koji su morali biti uništeni. Najpoznatiji svetski pustolov, lucidni londonski detektiv, lovac na nečastive te čuveni egiptolog, čovek koji se spustio u središte Zemlje i poslednji izdanak japanske loze Musaši poći će u neverovatnu potragu koji će ih povesti u zemlju gde mrtvaci hodaju a krvoloci čuvaju delove mača Vlada Drakule.”

Na promociji će govoriti Miloš Petković, pisac, Srđan Todorović, strip-crtač, Igor Krstić,
akademski slikar i ilustrator i Srđan Savić urednik izdanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com