Društvo

Produžen rok: Zamena zdravstvenih knjižica i posle Nove godine

Rok za podnošenje zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica ističe danas, ali u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kažu da će se zahtevi primati i posle Nove godine.

Od ukupno 6.846.998 stanovnika Srbije koji ostvaruju pravo na zdravstveno osiguranje njih 5.577.163 je podnelo zahtev za izdavanje Kartice zdravstvenog osiguranja.

“Svi oni koji iz bilo kog razloga nisu predali zahtev za izdavanje Kartice, to mogu učiniti i posle Nove godine po uobičajenoj proceduri. Direktno na šalterima filijala i ispostava RFZO-a, na nekom od 1661 šalteru Pošta Srbije, ili Internetom putem portala E-uprave, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kako je zbog velikog broja podnetih zahteva u poslednjim mesecima 2016-te godine, rok za izradu kartica je malo produžen, pa je očekivano vreme od predaje zahteva do uručenja, produženo do tri meseca, dodaju u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

U Ministarstvu zdravlja kažu da bez obzira da li je zamenjena knjižica ili ne, nikome neće biti uskraćena zdravstvena zaštita.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com