Virus KoronaZdravlje

RFZO: Netačno da će u Nišu prestati da rade kovid laboratorije zbog nestašice reagenasa

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je da nisu tačni navodi da će od ponedeljka, 6. decembra, prestati da rade kovid laboratorije Doma zdravlja u Nišu zbog nestašice reagenasa i sanitetskog materijala.

 

„Nije tačno da se radi o kovid laboratoriji niti je tačno da će bilo koja laboratorija prestati sa radom jer nisu odobrena sredstva od strane RFZO“, saopštio je taj fond povodom izjave direktora Doma zdravlja u Nišu Milorada Jerkana, objavljene u današnjem izdanju lista Politika.

U saopšenju je navedeno da se radi o biohemijskoj laboratoriji za koju su obezbedjena sredstva RFZO, te da stoga nije tačna informacija da RFZO ne odobrava sredstva za sanitetski materijal i reagense. Jerkan je rekao i da su petak u laboratorijama radjene analize samo za najhitnije, najteže i najkritičnije pacijente, i to korišćenjem poslednjih rezervi jer novih isporuka nema već mesecima.

„Činjenica je da su sredstva potrošena ali je isto tako tačno da su sredstva odobrena od strane RFZO, o čemu je direktor Doma zdravlja Niš usmeno obavešten, kao i da je potrebno da prođe proceduru usvajanja od Upravnog odbora RFZO“, navedeno je u saopštenju.

Takodje se napominje da je direktor Doma zdravlja Niš „u stalnoj komunikaciji sa nadležnom filijalom RFZO i informisan je da je Upravni  odbor RFZO zakazan za sledeću sedmicu“.

„Ističemo da RFZO prati potrošnju svih zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji, posebno uslovima aktuelne epidemiološke situacije, i obezbedio je dodatna sredstava neophodna za nabavku lekova i medicinskih sredstava kako se ne bi ugrozilo pružanje zdravstvene zaštite osiguranim licima“, poručili su iz RFZO.

Da podsetimo, direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan izjavio je za Politiku da će u kovid ambulantama u Nišu od sutra, 6. decembra, prestati da rade kovid laboratorije zbog nestašice reagenasa i sanitetskog materijala.

Izvor: Beta

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ja lepo napisala, dok je cup bio pun onda se trosilo sakom i kapom bilo sve u redu a kada je cup presusio onda kuknjava. Radjene su analize krvi na tri dana, kako ostale ustanove nemaju problem nego samo Dom Zdravlja i Jerkan. Nego ovo pocinje da bude politicko prepucavanje struja u SNS jer se Mrdakovic i Jerkan nikad nisu voleli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com