Društvo

Problemi stanara u Gornjomatejevačkoj

Blato koje je ovih dana, naročito zbog sve češćih padavina, sve obimnije, meštanima ovog dela grada pravi smetnje kako u pešačenju tako i u vožnji. Opština Pantelej nema dovoljno sredstava za sređivanje ulice između zgrada, a iz Direkcije kažu da je rešavanje problema u Gornjomatejevačkoj u planu ove godine.

Stanovnici Gornjomatejevačke svoje probleme izneli su redakciji Niških Vesti i dokumentovali ih slikama koje su nastale pre mesec dana, a kako kažu, situacija je danas možda još gora.

“Put kojim prolazimo je blatnjav, bez noćnog osvetljenja. Velike su rupe na putu, gde jedva auto prolazi. Opština Pantelej je obaveštena i njihov stav je da nemaju para u budžetu i da će to grad da sredi.” – kažu sugrađani koji su nam prijavili problem.

Meštani se, kažu, sa ovim problemom susreću poslednjih nekoliko godina, takođe se pitaju ko to odobrava izgradnju stambenih zgrada bez parkinga?

“Ovo nisu udarne rupe na asfaltu, već zemljani put koji je u planu da bude sređen ove godine. Trebalo bi da bude urađena saobraćajnica tu između zgrada. Imamo obećanje Grada da ćemo to odraditi podhitno, jer ljudi zaista tamo žive u lošim uslovima, tako da će najverovatnije biti asfaltiran taj deo.” kažu iz Direkcije za izgradnju grada Niša.

Dok problem ne bude u potpunosti rešen, za šta postoje indicije, sugrađani će se i dalje susretati sa ovakvim problemima, jer će padavina biti i u narednim danima.

Apelujemo na one u čijoj je nadležnosti potez između zgrada u Gornjomatejevačkoj da ovaj problem što pre reše. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com