Društvo

Još dve ulice u Nišu dobiće asfalt. Mašine stigle u Radansku i ulicu Save Kovačevića

Predstavnici Grada, Gradskih opština i javnih preduzeća, obišli su danas radove na izgradnji ulice Save Kovačevića u Medoševcu i radove u ulici Radanska u Gradskoj opštini Pantelej. Ulice se rade iz godišnjeg Programa izgradnje.

U programu izgradnje Direkcije za izgranju grada Niša su i ove dve ulice, i jedna i druga su počele da se rade pre dve nedelje. Infrastruktura je bila prioritet, imovinski odnosi su urađeni, a rok za završetak radova je 40 dana. U svim opštinama biće rađene ulice po prioritetu, rekli su predstavnici grada prilikom obilaska ovih ulica.

“Živim ovde 70 godina, i tolika je bila borba za ovu ulicu, svi su obećavali… Kada su došle mašine, svi su se krstili da li je moguće”, rekao je jedan od stanovnika Radanske ulice Tomislav Miljković.

Žitelji ovih ulica obraćali su se i svojim gradskim opštinama, ali i kabinetu gradonačelnice. Isticali su da na asfalt čekaju 40 godina.

“Mi smo proveravali dokumentaciju, uvideli da imamo završene projekte i građevinske dozvole i odlučili smo da ljudima izađemo u susret. Mislim da su žitelji zadovoljni, to su ulice u kojima je urađen i vodovod i kanalizacija, takvu odluku smo doneli, isključivo ulice koje imaju vodovod i kanalizaciju mogu da se asfaltiraju, tamo gde nisu rešeni pravno imovinski odnosi potrebno je da se rešavaju, legalizacija takođe, tu posebno mislim na naselje Crveni Krst. Već razmišljamo koje bi to mogle da budu sledeće ulice koje će se raditi”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je istakla da će se akciji uređenja putne infrastrukture ubrzo priključiti i Putevi Srbije. Oni bi trebalo da završe određene ulice u gradu koje su započete, pre svega Bulevar Cara Konstantina, Kovanlučku ulicu, koja je veoma važna, ali i deo puta od Donje Vrežine do Malčanske petlje.

“Prioritete koje je isplanirala GO Crveni Krst za ovu godinu ostvaruju se predviđenim tempom. Završili smo veliki projekat vredan 54 miliona dinara, to je Hum-Brenica, naši sugrađani su u Humu dobili vodovodnu mrežu, trenutno se radi projekat za kanalizacionu mrežu, nakon koje će se i saobraćajnica vratiti u prvobitno stanje. Krajem jula očekujemo završetak kompletne izmene vodovodnog sistema u naselju Šljaka, završavaju se i pripreme za kanalizacionu mrežu u Popovcu. Prioriteti su za ovu opštinu i dalje voda u Rujniku, Velepolju i Humu, ali i kanalizaciona mreža u Čamurliji. Ja mislim da će ova 2021. godina, da budr radna kako u gradu tako i u našoj opštini”, istakao je predsednik GO Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović.

Predsednica GO Pantelej Nataša Stanković kazala je da se radovi u ulici Radanskoj izvode nakon brojnih inicijativa građana.

“I druge ulice u našoj gradskoj opštini, a ima ih oko 30 asfaltiraće se jedna po jedna. Pre mesec dana je u potpunosti završena Studenička ulica, zatim put između Malče i Knez Sela, popunjavanje udarnih rupa se intenzivno radi. U saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada, gde nije mogao da prođe asfalt uradili smo grebani asfalt, tako da zaista mogu da budem zadovoljna načinom kako se grad odnosi prema ovoj opštini”, kazala je Stanković.

Predsedica ove oštine je najavila da je u planu da se ponovo stavi u funkciju mala bina kod Doma učenika srednjih škola i da se na toj bini, organizuje kulturno umetnički program u okviru slave Svetog Pantelejmona. T

“To je bilo kultno mesto okupljanja svih Nišlija, održavali su se rok koncerti, na toj bini je nekada pevala i Riblja čorba i Bjelo dugme. Stavljanjem bine u funkciju ova opština ponovo će dobiti mesto na kojem će se okupljati mladi iz ovog dela grada”, zaključila je Stanković.

Inicijativa o ponovnom stavljanju u funkciju bine na teritoriji GO Pantelej, pokrenuta je nakon pisanja Niških Vesti.

PRIČE IZ PANTELEJA: Najpoznatiji Jugoslovenski bendovi nekada svirali na bini u Jagodin mali (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com